ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Κρήτη το 1979 μέσα από τη ματιά του φωτογράφου και Βενεδίκτου Μοναχού Oswald Kettenberger

Η Κρήτη αλλάζει γρήγορα. Μέσα σε μόλις μερικές δεκαετίες η Κρήτη είναι ένας διαφορετικός τόπος με άλλους ανθρώπους.

Αυτό αποτυπώνεται και στο έργο του Γερμανού φωτογράφου δρόμου Oswald Kettenberger όπου το 1979 βρέθηκε στην Κρήτη και κατέγραψε με τη ματιά του μία Κρήτη που σήμερα είναι πολύ αλλοιώτικη.

Ο Oswald Kettenberger δεν είναι ένας συνηθισμένος φωτογράφος. Γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1927 και από μικρός ασχολήθηκε με τη φωτογραφία. Δούλεψε σε μία ασφαλιστική ηλικία όμως σε μικρή ηλικία αποφάσισε να παρατήσει τα εγκόσμια και να γίνει μοναχός στο τάγμα του Αγίου Βενεδίκτου. Το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής του το πέρασε στο μοναστήρι της Maria Laach. Έχασε την όρασή του στην ηλικία των 60 ετών, αλλά μέχρι τότε κατάφερε να δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο όγκο φωτογραφιών ιδιαίτερα από την Κρήτη που αγαπούσε τόσο πολύ.

Το 1979, σε ηλικία 52 ετών βρέθηκε στην Κρήτη και κατάγραψε τη ζωή. Οι φωτογραφίες δρόμου του αποτελούν ένα σπάνιο ντοκουμέντο των ανθρώπων εκείνης της εποχής.

Η Ελένη Σημανδήδη ανέβασε κάποιες φωτογραφίες από το βιβλίο του “Es Lebe Alexis” και από αυτές επιλέξαμε κάποιες για να σας τις παρουσιάσουμε.

Δείτε τις:

 

1 / 20
0