Το βιβλίο στα χέρια και την άποψη της Βασιλικής

«Η κόρη των Μαργαριταριών» της LUCINDA RILEY

 

 

 Γράφει η Βασιλική Μολφέση

 

Άλλη μια συναρπαστική περιπέτεια από τις αδερφές Ντ΄Απλειάζ είναι το νέο βιβλίο της LUCINDA RILEY με τίτλο «Η κόρη των Μαργαριταριών». Οι έξι υιοθετημένες αδερφές Ντ΄ Απλειαζ μεγαλωμένες στην Ατλαντίδα, στη λίμνη της Γενεύης με πολλή αγάπη από τον Πα Σαλτ και με κατανόηση και στήριξη από την καλοσυνάτη

 

Μα, μια μια παίρνει τις συντεταγμένες της για να βρει τους βιολογικούς γονείς της, σε διαφορετική χώρα η καθεμιά. Στο βιβλίο αυτό είναι η σειρά της Κέκε, της Κελαινώς, να ταξιδέψει στην Ταϋλάνδη και στη μακρινή Αυστραλία για να αναζητήσει την ιστορία της οικογένειά της. Διαβάζοντας την ενδιαφέρουσα βιογραφία της προγιαγιάς της, Κίτι Μέρσερ, τους έρωτες και τις περιπέτειές της και πως κατάφερε να γίνει η πρωτοπόρος της αλιείας των Μαργαριταριών, η Κέκε ταξιδεύει πρώτα παραθαλάσσια στο Μπρουμ στα χνάρια της Κίτι και αργότερα στην ενδοχώρα , στη χώρα του Ποτέ Ποτέ με την κόκκινη έρημο, τις αστραφτερές λευκές αλυκές, τα καταγάλανα ποτάμια και τις φυλές των Αβοριγίνων, ανακαλύπτοντας τον παππού της, τα ταλέντα της και τις ιδιαιτερότητές της.

 

Η μετακόμιση της Κίτι από τη Σκωτία στην άλλη άκρη του κόσμου, χωρίς να γνωρίζει κανέναν, η υποκρισία του πατέρα της, ο έρωτας της Κίτι και η σχέση της με τους αδερφούς Μέρσερ της Μεγάλης Αλιευτικής Επιχείρησης Μαργαριταριών, ο έρωτας του Τσάρλι για την διαφορετική Αλκίνα, σύμφωνα με τη ήθη της Αυστραλίας τότε και την ανισότητα των φυλών, το ταξίδι της Κίτι πίσω στη γενέτειρά της και η γνωριμία της με τη μικρή Σάρρα κι ο έρωτας του Φραγκίσκου για τη Σάρρα, είναι τα κυριότερα γεγονότα των προγόνων της Κέκε, που πλέκουν μια υπέροχη υπόθεση με θαυμάσια πλοκή, δυνατούς ήρωες και με όμορφους διαλόγους.

Υπέροχες οι περιγραφές με τα αξιοθέατα, τις παραλίες και τα μαγευτικά νερά της Ταϋλάνδης και της Αυστραλίας καθώς και οι συνθήκες διαβίωσης στην ενδοχώρα με τις διάφορες φυλές , τους διαφορετικούς πολιτισμούς, διαβάζοντας τα σημάδια της φύσης και την πίστη τους σε αυτή και τους αβορίγινες καλλιτέχνες και τη νοοτροπία της τέχνης τους.

Κάθε βιβλίο της συγγραφέα από τη συγκεκριμένη σειρά «Οι κόρες των Αστεριών» είναι και ένα ταξίδι του αναγνώστη που γνωρίζει σε καθένα κι από έναν διαφορετικό πολιτισμό, ξεκινώντας από πολύ παλιά τα έθιμα, τις νοοτροπίες και τις συνθήκες ζωής και την εξέλιξή τους μέχρι σήμερα. Τελικό δίδαγμα του εξαιρετικού αυτού βιβλίου το ρητό που αντιπροσωπεύει την Κέκε «είμαι αυτή που είμαι με την ευλογία του Θεού» , την πίστη στη μοίρα και πως πολλές φορές οι πράξεις των άλλων περιπλέκονται γύρω από άλλους ανθρώπους , καθορίζοντας τη ζωή του