ΕΛΛΑΔΑ

Η μάνα της 12χρονης ξεσπά στην κάμερα: Μπήκα στο δωμάτιο, η κόρη μου δεν είχε ρούχα από κάτω και ο παπάς γελούσε [βίντεο]

Με δάκρυα στα μάτια, φιλώντας τη φωτογραφία της 12χρονης που φέρεται να έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση σε χωριό της Μάνης από 57χρονο ιερέα, η μάνα της ανήλικης μιλά στην κάμερα.

Σε αποκλειστική συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, υποστηρίζει ότι αρχικά δεν είχε καταλάβει ότι κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει με τον ιερέα. Ανακαλεί στη μνήμη της ωστόσο, διάφορα περιστατικά που τώρα, μετά τις εξελίξεις, θα μπορούσαν να “λένε” πράγματα και να μαρτυρούν καταστάσεις.

«Πάνω είχε ρούχα, κάτω δεν είχε. Και μπαίνω στο δωμάτιο και ο παπάς αρχίζει να γελάει… Και ρώτησα την κόρη μου τι έγινε κορίτσι μου. Δε μου απαντάει. Και στην κουβέρτα έχω δει αίματα. Και δεν πέρασε από το μυαλό μου, επειδή ήταν παπάς. Μπροστά μου δεν γινόταν τίποτα. Ολο έπαιρνε την κόρη μου βγαίνανε βόλτα, έδειχνε μια χαρά η κόρη μου, δεν μου έδωσε δικαιώματα ποτέ, δεν πέρασε από το μυαλό μου ποτέ».

Η μητέρα λέει, ότι η κόρη της, της αποκάλυψε πολύ αργότερα, όλα όσα γίνονταν… «Η κοινωνική λειτουργός λέει “πες την αλήθεια στη μαμά”. Εγώ δεν πίστευα μέχρι τελευταία στιγμή. Με κοίταξε και της είπα: Γιατί δε μου είπες κουβέντα; «Φοβόμουνα μαμά… Είναι αλήθεια μαμά… Ο παπάς μου έχει κάνει αυτό και αυτό».

Σε ερώτηση αν υπάρχει και άλλο άτομο που εμπλέκεται στην υπόθεση απάντησε κατηγορηματικά: «Δεν υπάρχει δεύτερο άτομο. Μόνο ο παππάς!».

Ο 22χρονος αδελφός του κοριτσιού δηλώνει επίσης στον ΑΝΤ1:«Εμένα η μικρή δε μου είχε πει ποτέ κάτι τέτοιο. Είχα μείνει και εγώ στο σπίτι 15-17 ημέρες με τον παπά και ήταν όλα καλά. Μετά δεν ξέρω τι έγινε. Για να το λέει η αδελφή μου και να επιμένει και η μάνα μου…».

 

Συνήγορος ιερέα: Η καταγγελία αφορούσε τον παππού της 12χρονης όχι τον παπά
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του ιερέα, εξέφρασε μια εντελώς διαφορετική άποψη, για το τι συνέβη στην υπόθεση. Όπως είπε, η αρχικά καταγγελία αφορούσε τον βιολογικό παππού της 12χρονης και όχι τον ιερέα! Μάλιστα, είπε ότι ο ιερέας ήταν εκείνος που ειδοποίησε “Το χαμόγελο του παιδιού” για την 12χρονη, καθώς η μητέρα της αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

«Είμαι σοκαρισμένος από τις καταθέσεις επειδή η μητέρα είχε πει άλλα πράγματα στις καταθέσεις της. Συνιστώ ψυχραιμία… Τα πραγματικά στοιχεία είναι διαφορετικά από όσα ακούγονται. Το παιδί δεν έμεινε ποτέ μόνο του με τον ιερέα. Όταν η μητέρα αντιμετώπισε ψυχολογικά προβλήματα, ο ιερέας έστειλε το παιδί στο “Χαμόγελο του παιδιού”… Υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, ότι δεν υπάρχει τραυματισμός του παιδιού. Υπάρχει ένα σημείο που χρήζει περαιτέρω διευκρινίσεως αλλά σίγουρα δεν υπάρχει τραυματισμός, γιατί κάτι ακούστηκε για αίμα…» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του ιερέα, η καταγγελία για κακοποίηση από τον παπά, ήρθε αργότερα… “Όταν ο ιερέας οδήγησε το παιδάκι στις εγκαταστάσεις του “Χαμόγελου του παιδιού” μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, το παιδάκι κατήγγειλε τον βιολογικό του παππού… Είναι πιο πιασάρικο να ακούγεται ότι πρόκειται για παπά και κακοποίηση… Μετά από επίμονες ερωτήσεις, τότε με επιφύλαξη ακούστηκε και ο ιερέας»