ΚΡΗΤΗ

Η Μαρία Φαραντούρη στο Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου

Η Μαρία Φαραντούρη επιστρέφει στο Ηράκλειο την Δευτέρα 27 Αυγούστου, για την συναυλία «Πέρα από τα Σύνορα» με την οποία εκκινούν οι παραστάσεις του φετινού Φεστιβάλ «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί» του Δήμου Ηρακλείου.

Η παράσταση αποτελεί παραγωγή του φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στο Ηρώδειο στις 22 Ιουνίου 2017 και ηχογραφήθηκε live από τη διεθνούς κύρους δισκογραφική εταιρεία ΕCΜ, με προσωπική επιμέλεια του ιδρυτή της Manfred Eicher.

Πρόκειται για ένα μουσικό ταξίδι σε ολόκληρο τον κόσμο, με την φωνή της σπουδαίας Ελληνίδας ερμηνεύτριας και τη συνοδεία εξαιρετικών σολίστ διεθνούς φήμης.

Στο πρώτο μέρος η Μαρία Φαραντούρη με τους συνεργάτες της θα μας πάνε στην Ανατολή, με ένα μουσικό έργο που έγραψε ειδικά για την υπέροχη φωνή της Μαρίας ο Τούρκος Cigan Turkoglu, σε στίχους Αγαθής Δημητρούκα. Κι’ ύστερα θα συνεχίσουμε να ταξιδεύουμε στις μουσικές παραδόσεις του κόσμου και των εποχών, της Δύσης και της Ανατολής. Τζαζ, μεσαιωνική και κλασική μουσική, δημοτικά τραγούδια, μια μουσική πανδαισία ήχων και φωνών.

«Πέρα από τα Σύνορα»
Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018
Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης. Ώρα 20:30
Είσοδος δωρεάν
Μαρία Φαραντούρη, φωνή | Cihan Türkoğlu φωνή, σάζι, κοπούζ
Anja Lechner τσέλο | Meri Vardanyan κανονάκι
Νίκος Παραουλάκης: νέι | İzzet Kızıl, κρουστά