ΔΙΑΦΟΡΑ

Η μεγάλη απάτη…

2011: Τσίπρας: «Δηλώνω ότι σε σχέση με το χαράτσι στα ακίνητα, θα καταθέσω το μέρος του λογαριασμού μου, που αναλογεί στη ΔΕΗ, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Και το μέρος που αφορά το χαράτσι θα το καταθέσω ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ».

Γράφει η Aννα Παναγιωταρέα

Δεν επρόκειτο να πληρώσει ΕΝΦΙΑ γιατί ήταν «άδικος φόρος». Θα έκανε αντίσταση! Θα έδινε αυτό που αναλογούσε στη ΔΕΗ και τα του ΕΝΦΙΑ θα πήγαιναν ως δωρεά στο ΚΕΘΕΑ.

2012: Ο αθεόφοβος το επανέλαβε! Αλλά μην το ψάξετε. Δεν κατέθεσε ούτε ευρώ στο ΚΕΘΕΑ. Και καλά ότι θα καταθἐσει το αναλογούν της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκὠν και Δανείων. Αλλά δε ντράπηκε για… τη δήθεν δωρεά στο ΚΕΘΕΑ; Αφήστε που, ως κυβέρνηση, του πετσόκοψε τα κονδύλια..

2013: Αποκαλύπτεται ότι το σπίτι για το οποίο θα πλήρωνε ΕΝΦΙΑ … ΔΕΝ ήταν δικό του! Ήταν με ενοίκιο. Χωρίς ντροπή πρόσθεσε: Την πατήσατε. Εγώ μένω στο ενοίκιο. Πάλι καλά που δεν μας είπε: Με τις υγείες σας…

2014: Σεπτέμβρης, στη Θεσσαλονἰκη ανήγγειλε: Ο ΕΝΦΙΑ δεν διορθώνεται! Ο ΕΝΦΙΑ καταργείται.

2015: Τον Αύγουστο ανήγγειλε αιφνιδιαστικά εκλογές εξαπατὠντας την αντιπολίτευση, που για να μην πέσει η χώρα στα βράχια είχε ψηφίσει, παραμονή της Παναγίας, το δικό του Μνημόνιο.
Και συνέχισε την κοροϊδία. «Ο ΕΝΦΙΑ είναι παράλογος φόρος», δήλωσε. (Η κωλοτούμπα ετοιμαζόταν). Είχε μεν συστήσει στους πολίτες να μην πληρώνουν το άδικο χαράτσι – τώρα είχε μεταλλαχτεί σε παράλογο- αλλά το έκανε ως… πράξη αντίστασης.
Έναντι τίνος; Της Ελλάδας και των προθύμων -προς εξαπάτηση- Ελλήνων. Γιατί η Ελλάδα έβγαινε από το Μνημόνιο και οι Έλληνες θα πλήρωναν τον ΕΝΦΙΑ μειωμένο κατά 30% για να καταλήξει, λιγότερο από μισός, στην τοπική αυτοδιοίκηση.
Το είχε αναγγείλει ο Σαμαράς, Αύγουστο 2014, αλλά ο Τσίπρας κορυβαντιούσε: «Μην το πληρώνετε. Θα τον καταργήσω». Είναι εξοργιστικό ότι η εξαπάτηση των πολιτών για τον ΕΝΦΙΑ έδωσε στον Τσίπρα τη διακυβέρνηση…

2018: Χθες, ο Τσαλακώτος έκανε μασαζάκι στους βουλευτές της Οικονομικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – λες και θα βρεθεί ένας από τη στάνη που δεν θα ψηφίσει ό,τι και αν του πάνε- αποκάλυψε την αύξηση του ΕΝΦΙΑ λέγοντας: Μόνον το 15% θα πληρώσει περισσότερο ΕΝΦΙΑ.
Είπε ότι στο Ψυχικό, στην Εκάλη, στη Βουλιαγμένη μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ; Οχι.
Εξήγησε ότι ο ΕΝΦΙΑ αυξάνει στις λαϊκές γειτονιές που ζουν αυτοί που κατάντησαν επί Τσίπρα να μην έχουν στον ήλιο μοίρα; Οχι.
Δεν επιχαίρω, αλλά δε μπορώ και να μην γράψω ότι ελάχιστοι συνάδελφοι -μαζί κι εγώ- προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε τους πολίτες: «Μην τον πιστεύετε. Σας εξαπατά». Μάταιος κόπος…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου