ΚΟΣΜΟΣ

Η μυστηριώδης ζωή της Μελάνια και οι θεωρίες συνωμοσίας…

Η Μελάνια Τραμπ δεν είναι μια παραδοσιακή πρώτη κυρία κι αυτό αποδεικνύεται συνεχώς. Πρώην μοντέλο εσωρούχων και μετανάστρια, απέχει παρασάγγας από τις προκατόχους της. Παρόλο που ο Τραμπ έχει πιστούς θαυμαστές, ο δικός της ρόλος είναι αμφιλεγόμενος έχοντας προκαλέσει ακόμη και διάφορες θεωρίες συνομωσίας .

Είναι η μοναδική πρώτη κυρία, τα τελευταία 200 χρόνια, η οποία δεν έχει γεννηθεί στις ΗΠΑ και της οποίας η μητρική γλώσσα δεν είναι τα Αγγλικά. Είναι επίσης και η πρώτη που εργάστηκε στο παρελθόν ως μοντέλο εσωρούχων.

Οι ενέργειες της επίσης ξεφεύγουν από το πρωτόκολλο, γεγονός που την έχει κάνει αγαπητή σε συγκεκριμένους κύκλους πυροδοτώντας παράλληλα και διάφορες θεωρίες συνομωσίας. Η Μελάνια έχει γίνει γνωστή για τις ενδυματολογικές της επιλογές αλλά έχει δεχθεί και κριτική για τα ακριβά της γούστα.

Ας δούμε τι ξέρουμε για την μυστηριώδη πρώτη κυρία και όσα προκάλεσαν σχόλια τους 10 μήνες της προεδρίας του συζύγου της.

 

Η Μελάνια Τραμπ γεννήθηκε στη Σλοβενία το 1970, και είναι η μοναδική πρώτη κυρία που δεν γεννήθηκε στις ΗΠΑ εκτός από την Louisa Catherine Johnson, την γυναίκα του John Quincy Adams. (Η οποία είχε γεννηθεί στην Αγγλία αλλά από Αμερικανό πατέρα.)

– Η Μελάνια Τραμπ ξεκίνησε το μόντελινγκ στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 1996 για να κυνηγήσει την καριέρα της.
Ενώ έκανε καριέρα στην Ευρώπη, η Μελάνια Τραμπ λέγεται ότι έμαθε να μιλά πέντε γλώσσες, γεγονός που την καθιστά την πλέον εξειδικευμένη πρώτη κυρία στον τομέα αυτό στην αμερικανική ιστορία.

– Όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, η Μελάνια Τραμπ απέφευγε τα πάρτι και επέλεγε να αθλείται και να πηγαίνει νωρίς για ύπνο. Λέγεται ότι τρώει επτά φρούτα την ημέρα.

– Ο Ντόναλντ Τραμπ γνώρισε την Μελάνια σε ένα πάρτι το 1998, στο οποίο εκείνη είχε εμφανιστεί με συνοδό. Η Μελάνια αρνήθηκε να του δώσει το τηλέφωνό της αλλά στη συνέχεια ζήτησε το δικό του και του τηλεφώνησε μερικές μέρες αργότερα.

– Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 2005 με διάσημους καλεσμένους όπως τους Matt Lauer, Katie Couric, Kelly Ripa, Barbara Walters, Rudy Giuliani — και τον Bill και την Hillary Clinton.

– Ο Barron, ο γιος τους, γεννήθηκε το 2006. Και παρόλο που οι Τραμπ διαθέτουν προσωπικό που βοηθά στην κουζίνα και στην καθαριότητα, δεν προσέλαβαν νταντά καθώς η Μελάνια βοηθά συχνά τον Barron με τα μαθήματά του και τον πηγαίνει στις δραστηριότητες.

– Όταν ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία, η Μελάνια έμεινε στο περιθώριο οικειοθελώς.

– Το πρώτο μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο της Μελάνια Τραμπ παρουσιάστηκε όταν αντέγραψε κομμάτια του λόγου της Μισέλ Ομπάμα για την ομιλία της στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων.
Το σκάνδαλο πάντως δεν επηρέασε την δημοτικότητα του Τραμπ. Η Μελάνια έγινε επίσημα πρώτη κυρία τον Ιανουάριο του 2017.

– Η Μελάνια Τραμπ και ο Μπάρον ωστόσο δεν μετακόμισαν αμέσως στον Λευκό Οίκο. Έμειναν στην Νέα Υόρκη μέχρι να τελειώσει η σχολική χρονιά του Μπάρον. Η απόφαση αυτή ήταν ιδιαίτερη δαπανηρή καθώς κόστισε σε γενικές γραμμές 27 εκ. δολ. για την ασφάλειά τους.

– Οι κακές γλώσσες σχολιάζουν αρνητικά την γλώσσα του σώματος του ζευγαριού σε κάθε τους κοινή εμφάνιση.

– Τον Μάιο η Μελάνια δέχθηκε έντονα αρνητικές κριτικές όταν επέλεξε να φορέσει ένα μαντό αξίας 51.500 των Dolce & Gabbana στην ετήσια σύνοδο κορυφής των G-7 στην Ιταλία. Οι δημοισογράφοι σχολίασαν ότι το ρούχο κόστιζε περισσότερα χρήματα από όσα κερδίζει ένας μέσος Αμερικανός το χρόνο.

– Μετά το ατυχές περιστατικό η Μελάνια Τραμπ προσπάθησε να μην προκαλεί παρόλο που και πάλι φόρεσε ένα πουκάμισο Balmain 1.380 δολαρίων για να φωτογραφηθεί στον λαχανόκηπο της Michelle Obama.

– Τον Ιούνιο, λίγο μετά την μετακόμιση της Μελάνια Τραμπ και του Μπάρον στον Λευκό Οίκο, οι γονείς της πήγαν να την επισκεφθούν. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που παρατήρησαν την ομοιότητα του πατέρα της Viktor Knavs, με τον Ντόναλντ Τραμπ.

– Η Μελάνια Τραμπ προκάλεσε πάλι τα αρνητικά σχόλια του Τύπου φορώντας ψηλοτάκουνες γόβες στις περιοχές που είχαν πληγεί από τον τυφώνα Χάρβεϊ. (Τελικώς άλλαξε σε κάτι πιο κατάλληλο μέσα στο αεροπλάνο).

– Και πέρα από τις ενδυματολογικές της επιλογές, υπήρξαν ευτράπελα με την Ιβάνα Τραμπ, την πρώτη γυναίκα του προέδρου, η οποία αποκάλεσε τον εαυτό της ‘πραγματική πρώτη κυρία’ τον Οκτώβριο. Η εκπρόσωπος Τύπου της Μελάνια σχολίασε τα όσα είπε η Ιβάνα λέγοντας ότι «λέχθηκαν για να τραβήξουν την προσοχή και να προκαλέσουν θόρυβο γύρω από το όνομά της».