ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Η νήσος Χρυσή ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι

Η νήσος Χρυσή ή αλλιώς Γαϊδουρονήσι είναι ένα από τα πιο μαγευτικά μέρη στην Ελλάδα και γνωστό σε όλο το κόσμο. Η Χρυσή είναι ένα στενόμακρο νησάκι μήκος 5km, 8 μίλια νότια της Ιεράπετρας.
Το όνομα της το παίρνει από τα υπέροχα χρώματα της άμμου, η οποία περιτριγυρίζει το νησί.
Στο νησάκι υπάρχουν φανταστικές διάφορες παραλίες, με χαρακτηριστικά τυρκουάζ νερά και εξωτικά τοπία. Προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000, καθώς στην περιοχή υπάρχουν αρκετοί κέδροι και ενδογενή φυτά.
Υπάρχουν παραλίες στην Νότια και στη Βόρεια Χρυσή. Το καραβάκι από την Ιεράπετρα σας αφήνει στη βόρεια μεριά του νησιού, άρα αν φυσάει Νοτιάς, μπορείτε να περπατήσετε ως τη νότια πλευρά του νησιού, όπου δεν θα έχει κύμα, διασχίζοντας το κεδρόδασος σε 5′.
Υπάρχουν μερικές πολύ λιτές ταβερνούλες και καφενεία στο νησί, αλλά δεν υπάρχει μέρος διαμονής. Η διαμονή το βράδυ στο νησί απαγορεύεται αυστηρά, γι’αυτό μην επιχειρήσετε να κατασκηνώσετε.
Για να έρθετε στο νησί υπάρχουν δρομολόγια από Ιεράπετρα, αλλά σας συμβουλεύουμε να βεβαιωθείτε για τις ώρες αναχώρησης πριν έρθετε εδώ.

Πηγές: 2811.gr oneman.gr checkincreta.com diktynna.gr/ sadentrepese.blogspot.com hellas-beach.gr/ crete-today.comgreektravelworld.com milidakiniki.wordpress.com papasgeorge.blogspot.com sofoscrete.blogspot.comgoogle.com/maps