ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Η οικογένεια πάνω απ’ όλα για τους εφήβους της νέας εποχής

Οι έφηβοι κάνουν όλο και λιγότερο σεξ και προτιμούν να περνούν χρόνο με τις οικογένειές τους και να διατηρούν ρομαντικές σχέσεις στο διαδίκτυο, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύει το BBC.

Σε δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε σε 1.000 νέους, ηλικίας από 16 έως 18 ετών, προέκυψε ότι οι άνθρωποι αυτής της ηλικίας πίνουν λιγότερο.

Σύμφωνα με την Βρετανική Συμβουλευτική Υπηρεσία για τις Εγκυμοσύνες (BPAS), αυτό ίσως να εξηγεί την ραγδαία πτώση του αριθμού των εφηβικών κυήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο από το 2007.

Τα δύο τρίτα των εφήβων, που συμμετείχαν στην έρευνα, απάντησαν ότι δεν έχουν κάνει ποτέ σεξ και το 24% ότι δεν έχουν πιει ποτέ αλκοόλ.

Η έκθεση της BPAS ανέφερε ότι η σημερινή γενιά εφήβων εμφανίζεται πιο λογική, περισσότερο επικεντρωμένη στις σπουδές και στη μελλοντική καριέρα και θέλει να αποφύγει μια εγκυμοσύνη.

Ποσοστό μεγαλύτερο του 80% από τους ερωτηθέντες απάντησε ότι οι καλές επιδόσεις στις εξετάσεις ή η επιτυχία στην καριέρα της επιλογής του είναι η πρώτη του προτεραιότητα σε σχέση με το 68% που απάντησε ότι το πιο σημαντικό κατά την κρίση του είναι να περά χρόνο με τους φίλους του.

Οι έφηβοι σήμερα είναι, επίσης, πιθανότερο να θεωρούν ότι ο χρόνος με την οικογένειά τους είναι πολύ σημαντικός, περισσότερο και απ΄ό,τι ο χρόνος με τους φίλους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ