ΚΡΗΤΗ

Η Πάτρα Ζεϊμπέκη και οι καλλιτεχνικές της δεξιότητες

 

Την Πάτρα Ζεϊμπεκη την ξέρουμε όλοι για την συγγραφική της ιδιότητα και ιδιαίτερα για τα ιδιαίτερα βιβλία, τα οποία εκδίδει με συνταγές με βάση τα τοπικά μας προϊόντα σε συνδυασμό με κουζίνες άλλων χωρών, ούτως ώστε να εκπαιδευτούν οι λαοί των άλλων χωρών στα δικά μας προϊόντα μέσω της δικής τους γευστικής κουλτούρας ούτως ώστε τα τοπικά μας προϊόντα να γίνουν απαραίτητα στην καθημερινή τους ζωή με αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πωλήσεις με συνέπεια να αυξηθούν οι εξαγωγές και κατά συνέπεια να αναπτυχθεί η τοπική μας οικονομία.

Η Πάτρα Ζεϊμπέκη όμως, εκτός τις σπουδές στης και την πιστοποίηση στο “Project Management” από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και το “Problem Solving” από την New Skills Academy, έχει και μία άλλη ιδιότητα η οποία την ξέρουν ελάχιστοι αφού την εξασκεί μόνο αν της παραγγείλει κάποιος κάποιο έργο. Η κ. Πάτρα Ζεϊμπεκη το 2005 αποφάσισε να πάει στην Ραβένα της Ιταλίας όπου και φοίτησε στο Scuola Arte del Mosaico, ιδιοκτήτριας της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου της Ραβένας Luciana Notturni, την τέχνη για μουσειακά αντίγραφα ψηφιδωτών καθώς και contemporary (μοντέρνα) τέχνη ψηφιδωτών με υαλόμαζα, με σφυρί και άκμονα.

Επιστρέφοντας εργάστηκε πάνω σε αυτή την τεχνική σε ορισμένα κατά παραγγελία έργα για ιδιωτικές συλλογές.

Για ένα πολύ μικρό διάστημα παρακολούθησε ένα σεμινάριο μέσω του Δήμου Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση του κ. Σκανδαλάκη.

Πρόσφατα και ειδικά τον τελευταίο χρόνο εργάστηκε πάνω σε ένα έργο και συγκεκριμένα μια αγιογραφία, την εικόνα της Αγίας Μαρίνας στο εργαστήρι του Ψηφιδοθέτη Νικόλα Μανιουδάκη υπό την αιγίδα του πολιτιστικού Πολυχώρου ΔιαRτηρητέο.

Τα έργα των εργαστηρίων του  Νικόλα Μανιουδάκη εκτέθηκαν από τις 6 έως στις 13 Οκτωβρίου στο κτίριο της Παλιάς Ηλεκτρικής στις Ανω Αρχάνες.

“Η κ. Πάτρα Ζεϊμπέκη με το έργο της Η Αγία Μαρίνα”

Παράλληλα όμως με την έκθεση, στις 12 Οκτωβρίου η κ. Πάτρα Ζεϊμπέκη εξέθεσε τα βιβλία της σε μια εκδήλωση – ημερίδα την οποία διοργάνωσε η κ. Ελενα Αποστολάκη, Life Coacher, με πολύ καταξιωμένους ομιλητές, και η οποία ημερίδα έλαβε μέρος συγχρόνως με την έκθεση στον ίδιο χώρο της Παλιάς Ηλεκτρικής με τίτλο «Θεραπεύοντας με τέχνη την ψυχή». Η κ. Πάτρα Ζεϊμπεκη προσέφερε στους παρευρισκόμενους ένα πολύ νόστιμο welcome treatment με συνταγή από το βιβλίο της The Halva Anthology (Το Ανθολόγιο του Χαλβά).  Η εκδήλωση ήταν ελεύθερη για το κοινό και είχε διάρκεια ολη την ημέρα ενώ την βραδιά την έκλεισε ο μοναδικός Αντώνης Φραγκιαδάκης με την επιτυχία του «Δεν έχει η Αγάπη Σύνορα».

Ας ευχηθούμε να υπάρχουν κι άλλες τέτοιες προσπάθειες σαν κι αυτές στον τόπο μας όπου μας ανοίγουν διόδους διαφυγής στο πνεύμα και διευρύνουν την οπτική μας γωνία!