ΕΛΛΑΔΑ

Η πρώην εισαγγελέας διαφθοράς Ελένη Ράικου προαναγγέλει προσφυγή στη Δικαιοσύνη για δημοσίευμα που εμπλέκει το σύζυγό της στην υπόθεση Novartis

Η εισαγγελέας Ελένη Ράικου είναι αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για δημοσίευμα που εμπλέκει τον σύζυγό της με την  υπόθεση Novartis

Την αντίδραση της εισαγγελέως κυρίας Ελένης Ράικου προκαλεί το δημοσίευμα της εφημερίδας «Κυριακάτικη Κόντρα» που εμπλέκει τον σύζυγό της -γιατρό στο επάγγελμα -με την υπόθεση της Novartis, την οποία ερευνά η εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

H κυρία Ράικου πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς και η ίδια, εμφανίζεται αποφασισμένη να προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες με αφορμή το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας το οποίο, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Novartis: Συνταρακτικές αποκαλύψεις με επίκεντρο την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς. Ο σύζυγος της Ράικου στο σκάνδαλο. Φέρεται ότι πρωταγωνιστούσε μεταξύ των 4.200 μεταξύ των 4.200 γιατρών που απολάμβαναν των προνομίων της εταιρείας».

Σύμφωνα, με πληροφορίες το ποσό που φέρεται να βρέθηκε σε λογαριασμό αφορά 1.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά δόθηκαν από τη Novartis για ομαδική ερευνητική εργασία που έλαβε χώρα το 2009 ενώ το ποσό εμβάστηκε σε λογαριασμό που για τυπικούς λόγους ο συγκεκριμένος γιατρός τηρεί από κοινού με τη σύζυγό του.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες η καταβολή του ποσού έγινε άπαξ και από τότε ουδεμία άλλη σχέση είχε ο σύζυγος της κυρίας Ράικου με την Novartis.