ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Η Πύλη Βηθλεέμ με τη “ματιά” και το… drone του Νίκου Σαράντου!

Ο μοναδικός θερινός κινηματογράφος που βρίσκεται επάνω σε οχυρωματικά Ενετικά τείχη και μαγεύει όσους βρεθούν τα βράδια του καλοκαιριού εκεί ψηλά!

Αντί για στρατιώτες… θεατές και αντί για κανόνια …μηχανές προβολής ένας συνδυασμός που μαγεύει τους Ηρακλειώτες αλλά και τους τυχερούς επισκέπτες που έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δημιουργίες της 7ης τέχνης κάτω από τα αστέρια και μέσα στην “καρδιά” του οχυρωματικού Ενετικού τείχους που περιβάλει από άκρη σε άκρη την παλιά πόλη του Ηρακλείου.

Ο δημοτικός θερινός κινηματογράφος ”ΒΗΘΛΕΕΜ”.

Πήρε το όνομα του από την πύλη Βηθλεέμ που οδηγούσε στον προμαχώνα Βηθλεέμ που εκεί είχαν τα κανόνια οι Ενετοί και είναι η πλατεία που φτιάχτηκε το 2007 ο θερινός Δημοτικός κινηματογράφος της πόλης.

Σήμερα εκτός από την μοναδικότητα της τοποθεσίας του είναι και ο μοναδικός σε λειτουργία θερινός κινηματογράφος του Ηρακλείου αφού δυστυχώς όλοι οι υπόλοιποι έχουν κλείσει…

Με παρέα το drone, τις μελωδίες του Μάνου Χατζηδάκι και την Γαλλική ταινία να ακούγεται σχεδόν τραγουδιστά, ας απολαύσουμε παρέα έναν ”νυχτερινό περίπατο” μια ήρεμη βράδια του καλοκαιριού μέσα από τις μαγικές εικόνες του drone δια χειρός Νίκου Σαράντου!

cretalive