ΕΛΛΑΔΑ

Η «σφαγή» των γερόντων…

 

Mόνον κάποιος σαν τον πρωθυπουργό, που δεν χρειάστηκε να δουλέψει στη ζωή του επειδή είχε εξασφαλισμένα όσα χρειαζόταν από την οικογένειά του, μπορεί να αντιμετωπίζει με τόση έπαρση τους απόμαχους της ζωής.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Αυτούς που μοιράζονται την πετσοκομμένη σύνταξή τους με τα αναγκεμένα άνεργα παιδιά τους. Αυτούς που δούλεψαν, όλη τους τη ζωή, κάτω από όποιες συνθήκες, πληρώνοντας τις κρατήσεις τους στα κρατικά ασφαλιστικά ταμεία και σήμερα μετρούν και το τελευταίο ευρώ τους για γιατρούς και φάρμακα και εξετάσεις που δεν τους επιτρέπεται να κάνουν δύο τον ίδιο μήνα! Σ’ αυτούς που τον πίστεψαν ότι θα τους εξασφάλιζε δέκατη τρίτη σύνταξη, καμία μείωση συντάξεων, συν κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, συν μείωση φόρων και τον ψήφισαν!

Μόνον κοινωνικά αναίσθητος, μόλις πριν από λίγες μέρες, στη συνέντευξή του στο Blooberg , θα έκλεινε το μάτι στους συνταξιούχους ότι ίσως και να μην κοπούν οι συντάξεις τους, ενώ ξέρει καλά τι έχει αποδεχθεί, τι έχει υπογράψει και από ποιες άδειες τσέπες θα πάρει τα τρία δισεκατομμύρια!

Τρία δισεκατομμύρια -σίγουρη είσπραξη!- από τους συνταξιούχους που δεν μπορούν να αμυνθούν, δεν μπορούν να αναμετρηθούν με τα ΜΑΤ, δεν μπορούν να απεργήσουν…

Ούτε ένας στο Υπουργικό Συμβούλιο, το απαρτιζόμενο από κατά συρροήν ψεύτες, δεν άνοιξε το στόμα του να ρωτήσει γιατί θα πληρώσουν το κόστος Τσίπρα οι συνταξιούχοι. Φτάνει που μπαίνει ο δικός τους μισθός στην τράπεζα, φτάνει να παριστάνουν ακόμη τους υπουργούς, ενώ ο καμένος Καμμένος τούς εξευτελίζει: «Σήμερα είστε υπουργοί και θα δω για πόσο θα είστε υπουργοί». Ενας από αυτούς ο καμένος Καμμένος. Τέτοιος τους αξίζει…

Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα δήλωσε πανευτυχής για την ισχυρή δέσμευση που προνομοθέτησε η κυβέρνηση Τσίπρα, ώστε στις 25 Δεκέμβρη 2018 οι συνταξιούχοι να χάσουν –οι περισσότεροι- τη μισή τους σύνταξη. Πώς θα ζήσουν; Και τι τον νοιάζει τον Τσίπρα; Κόβεται και το αφορολόγητο για το οποίο θα υπέβαλλε παραίτηση ο Τσαλακώτος; Τι τον νοιάζει τον Ευκλείδη; Τα εκατομμυριάκια του εξασφαλισμένα σε τράπεζες του εξωτερικού.

Τι είπε προχθές ο Τσίπρας; Θα δώσει αύξηση ως 20 ευρώ το μήνα -ο ανοιχτοχέρης- στον κατώτατο μισθό και κάποιο «καθρεφτάκι» σε όσους έχουν μεγάλη ανάγκη; Και δεν ντράπηκε!

Οι συνταξιούχοι το 2019 θα τρώνε, θα πληρώνουν πετρέλαιο, φάρμακα, λογαριασμούς για φως -και τη ΣΥΡΙΖΑνή ΕΡΤ-, νερό, τηλέφωνο, ΕΝΦΙΑ, εφορία μόνον αν γίνει θαύμα.

Σκεφθείτε μόνο αυτό: Το 2015 με κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια, δεν θα είχαμε χρεωθεί 200 δισεκατομμύρια της διαπραγμάτευσης Τσίπρα, δεν θα χρειαζόταν νέα περικοπή συντάξεων ούτε του αφορολογήτου. Τώρα πληρώνουμε όλοι μαζί: ψηφίσαντες και μη ψηφίσαντες. Δυστυχώς…

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου