ΚΡΗΤΗ

Η ταβέρνα της Κωνσταντίνας με τις «Μοσχοβολιές» στο Μέρωνα Αμαρίου | ΦΩΤΟ

Στον καταπράσινο -ακόμα και στο κατώφλι του Καλοκαιριού- Μέρωνα Αμαρίου Ρεθύμνου, μια στάση στην παραδοσιακή ταβέρνα «Μοσχοβολιές» που βρίσκεται πάνω στον κεντρικό δρόμο του χωριού … επιβάλλεται πρωτίστως από την πληθωρική διακόσμηση, εκτός & εντός του καταστήματος που τραβά τα βλέμματα και σε «υποχρεώνει» σε μία στάση.

Πολλές, πάρα πολλές λουλουδιασμένες γλάστρες, κάποιες φτιαγμένες από βότσαλα, συνυπάρχουν με παλιά έπιπλα, συνθέσεις κάθε είδους , σεμεδάκια, καλάθια, κελύφη χοχλιών σε διάφορες κατασκευές, πινακίδες σε ελληνικά και αγγλικά («Όταν τρώμε δεν μιλάμε») και πολλά-πολλά άλλα που περιέργως δεν «βαραίνουν» το χώρο ο οποίος σε χαλαρώνει. Ψυχή του μαγαζιού, η εξίσου πληθωρική, σαν χαρακτήρας, όπως και η διακόσμηση που έγινε από τα χεράκια της, Κωνσταντίνα Μοσχονά, «Λέων στο ζώδιο», όπως μας ενημέρωσε η ίδια.

Ετοιμόλογη, με χιούμορ, ενίοτε σαρκαστικό -κυρίως αυτοσαρκαστικό- η Κωνσταντίνα ή Ντίνα, όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι, σέρβιρε τους μεγάλης ποικιλίας εξαιρετικούς μεζέδες που συνόδεψαν τις ρακές μας (το πρώτο καραφάκι κερασμένο από π. Σεβαστιανό, τον ιερέα του διπλανού χωριού Ελένες που βρήκαμε εκεί)με περιποιητικότητα οικοδέσποινας και με το κέφι ανθρώπου που θέλει να σε δει να περνάς πραγματικά καλά…

 

Η ιδιοκτήτρια , Κωνσταντίνα

Πηγή: apopsilive.gr