ΚΟΣΜΟΣ

Η 84χρονη κόρη αγκάλιασε την 104 ετών μαμά της -Την αναζητούσε πάνω από 60 χρόνια

Μια Ιρλανδή, 81 ετών, συνάντησε για πρώτη φορά στη ζωή της την μητέρα της που το Σάββατο γιορτάζει τα…104 χρόνια της.

Η Εϊλίν Μακίν μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο Μπέθανι Χόουμ στο Δουβλίνο και δεν είχε ποτέ συναντήσει τη βιολογική της μητέρα. Ξεκίνησε να την αναζητεί όταν ήταν 19 ετών και τον περασμένο χρόνο επικοινώνησε με την γραμμή ζωής του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Ιρλανδίας (RTÉ) ζητώντας βοήθεια στην έρευνά της.

Οι έρευνες ειδικών γενεαλόγων απέδωσε καρπούς και ένας από αυτούς την ειδοποίησε πως εντόπισε μια γυναίκα που θα μπορούσε να είναι η μητέρα της στη Σκοτία.

Η Εϊλίν ταξίδεψε τον περασμένο μήνα και συνάντησε επιτέλους την μητέρα της Ελίζαμπεθ. «Πήγα να την γνωρίσω και είναι η πιο γλυκιά γυναίκα, υπέροχη οικογένεια και μου έκαναν θερμή υποδοχή», είπε στον σταθμό. Οπως περιέγραψε, όταν μπήκε στο σπίτι της μητέρας της εκείνη διάβαζε εφημερίδα. «Της είπα ότι είμαι από την Ιρλανδία και μου απάντησε “γεννήθηκα στην Ιρλανδία”.Μετά της είπα “Ξέρεις είμαι η κόρη σου” και εκείνη σήκωσε το βλέμμα και μου έπιασε το χέρι», δήλωσε η Εϊλίν στον ιρλδανικό σταθμό.

Η πιο ευτυχισμένη μέρα της 84χρονης -Η μέρα που βρήκε τη μητέρα της
Μάλιστα, σύμφωνα με την ίδια, τώρα ανακάλυψε ότι έχει δύο ετεροθαλείς αδελφούς. Η 84χρονη δήλωσε στους δημοσιογράφους πως πετά στα σύννεφα έπειτα από την επανασύνδεση με τη μητέρα της. Η πίστη της, είπε, ήταν πάντοτε ακλόνητη και πίστευε πως κάποια μέρα θα συναντήσει τη βιολογική της μητέρα. «Σκεφτόμουν, πως μπορώ να είμαι ένα άτομο στον πλανήτη που δεν έχει κανέναν – Επρεπε να ψάξω» δήλωσε επίσης η ακάματη Εϊλιν.

«Περάσαμε τρεις ημέρες απίστευτες ευτυχίας που δεν είχε βιώσει ποτέ στο παρελθόν. Δεν έχω κάνει καμιά δουλειά στο σπίτι (από τη στιγμή που επέστρεψε), είμαι τόσο χαρούμενη. Τριγυρίζω εδώ και εκεί και τραγουδάω» αναφέρει για την συνάντηση με τη μητέρα της.

Σύμφωνα μάλιστα με το βρετανικό BBC, η μητέρα της Εϊλίν θα γιορτάσει το Σάββατο τα 104α γενέθλιά της. Το ρεπορτάζ ωστόσο δεν εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η ηλικιωμένη αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την κόρη της σε ορφανοτροφείο.