ΚΟΣΜΟΣ

Θάνατος σε υπουργούς αν φτάσει ο κορωναϊός στην Β. Κορέα

Καθώς ο αριθμός των νεκρών στο Ιράν αυξάνεται, η ​​Βόρεια Κορέα παρέμεινε ενοχοποιητικά σιωπηρή εν μέσω ψιθυρων για τρομακτικές εκτελέσεις και εέκρηξη περιπτώσεων κατά μήκος των βορείων συνόρων της χώρας. Σύμφωνα με τον Scott Snyder που γράφει στο Forbes, η ηγεσία της Βόρειας Κορέας δήλωσε ότι εμποδίζει την εξάπλωση του κορωναϊού ως θέμα “εθνικής επιβίωσης” και κινήθηκε γρήγορα για να κλείσει τα σύνορά της κατά τις πρώτες ημέρες της εκδήλωσης. Η Β/ Κορέα ήταν στην πραγματικότητα μία από τις πρώτες χώρες που έκλεισαν τα σύνορά της με την Κίνα. Ωστόσο, πολλοί υποψιάζονται ότι η χώρα εξακολουθούσε να μην δρα αρκετά γρήγορα και είναι πιθανό ότι μερικοί μολυσμένοι Κινέζοι τουρίστες ή επιχειρηματίες πιθανώς εισήλθαν στη χώρα κάποια στιγμή, ιδιαίτερα στη συνοριακή περιοχή στα βόρεια, όπως επισημαίνει το Forbes.

 

Για να αποφευχθεί μια καταστροφική έκρηξη, το καθεστώς της Βόρειας Κορέας έχει χρησιμοποιήσει το… γνωστό επίπεδο πολιτικής πειθαρχίας.Ο Ανώτατος ηγέτης Κιμ Γιονγκ Όν επιτείνει την πίεση στον εσωτερικό του κύκλο, προειδοποιώντας ότι εάν αποτύχουν να περιορίσουν ένα ξέσπασμα, μπορεί να είναι οι επόμενοι που θα εκτελεστούν δημόσια μπροστά από ένα θορυβώδες πλήθος..Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong Un προειδοποίησε για “σοβαρές συνέπειες” εάν ο κοροναϊός φτάσει στη χώρα του, ανέφερε το Σάββατο το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κορέας. Ο Kim συγκάλεσε μια συνάντηση του κυβερνώντος πολιτικού γραφείου του Εργατικού Κόμματος, όπου η μάχη ενάντια στον ιό ονομάστηκε “κρίσιμη κατάσταση για την υπεράσπιση του λαού” που απαιτούσε μέγιστη πειθαρχία. “Σε περίπτωση που η μολυσματική ασθένεια που εξαπλώνεται πέρα ​​από τον έλεγχο βρει το δρόμο της για τη χώρα μας, αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες”, ανέφερε ο Κίμ.

Η Βόρεια Κορέα αναφέρει ότι δεν έχει επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωναϊού, παρόλο που οι υπηρεσίες ειδήσεων με επαφές στη χώρα έχουν αναφέρει υποψίες σε πόλεις που συνορεύουν με την Κίνα.