ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θα σας φρικάρει! Ετσι είναι το σώμα ενός ανθρώπου μετά από κολύμπι 163 χλμ. [εικόνες]

Από νεαρή ηλικία, ο Maarten van der Weijden από την Ολλανδία είχε δείξει πως επρόκειτο για ένα πολλά υποσχόμενο ταλέντο κολύμβηση. Ωστόσο, πριν ξεκινήσει η καριέρα του, ήρθε αντιμέτωπος με μια πρόκληση που θα μπορούσε να δώσει τέλος στα όνειρά του.

Σε ηλικία μόλις 19 ετών, διαγνώστηκε με καρκίνο. Οι προβλέψεις των γιατρών δεν ήταν ελπιδοφόρες και είπα πως ο Maarten είχε ελάχιστες πιθανότητες να επιβιώσει από την λευχαιμία. Αλλά ο Maarten τους απέδειξε ότι έκαναν λάθος. Όχι μόνο νίκησε τον καρκίνο, αλλά επέστρεψε γρήγορα στις πισίνες, μόλις 2 χρόνια μετά τη διάγνωσή του.
Ο Μάαρτεν διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία μόλις 19 ετώνΟ Μάαρτεν διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία μόλις 19 ετών

Προς έκπληξη όλων, ο επιζήσας κατόρθωσε να απογειώσει την καριέρα του κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.
Παρόλα αυτά πάλεψε και κέρδισε το χρυσό στους ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008Παρόλα αυτά πάλεψε και κέρδισε το χρυσό στους ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008

Είναι γνωστό πως οι περισσότεροι αθλητές θέλουν να ξεπερνούν διαρκώς τα όρια και ο Maarten δεν αποτέλεσε εξαίρεση. Πρόσφατα, ο κολυμβητής προσπάθησε να διασχίσει και τα 200 χιλιόμετρα του Elfstedentocht. Ο μόνος λόγος που αποφάσισε να το κάνει αυτό, ήταν για την συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα για τον καρκίνο.
ΑΠοφάσισε να κολυμπήσει 200 χιλιόμετρα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευν για τη θεραπεία του καρκίνουΑΠοφάσισε να κολυμπήσει 200 χιλιόμετρα προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για την έρευν για τη θεραπεία του καρκίνου

Το κολύμπι ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει 3 ημέρες, συμπεριλαμβανομένων μικρών στάσεων για ξεκούραση. Ωστόσο, καθώς ο Maarten κολυμπούσε, αρρώστησε και το νερό κρίθηκε πως ήταν πολύ μολυσμένο για να συνεχίσει. Είχε καταφέρει να διανύσει μια απόσταση 163 χιλιομέτρων σε 55 ώρες.
Αλλά διένυσε τα 163 χιλιόμετρα της απόστασης. Εδώ με την σύζυγό του και την κόρη τουςΑλλά διένυσε τα 163 χιλιόμετρα της απόστασης. Εδώ με την σύζυγό του και την κόρη τους

Και παρόλο που δεν ήταν σε θέση να φτάσει το στόχο των 200 χιλιομέτρων, η εκστρατεία συγκέντρωσης κεφαλαίων ήταν τεράστια επιτυχία. Ο κολυμβητής συγκέντρωσε ποσό άνω των 4 εκατομμυρίων δολαρίων.
Έτσι είναι τα χέρια του μετά από 55 ώρες κολύμβησηΈτσι είναι τα χέρια του μετά από 55 ώρες κολύμβηση

Έτσι είναι τα πόδια του μετά από τόσες ώρες στο νερόΈτσι είναι τα πόδια του μετά από τόσες ώρες στο νερό

Μπορεί να μην κατάφερε το στόχο του, αλλά συγκέντρωσε πολλά χρήματαΜπορεί να μην κατάφερε το στόχο του, αλλά συγκέντρωσε πολλά χρήματα

| iefimerida.gr