ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ: Η καραντίνα… εγκλώβισε τους διαρρήκτες

Σε ποσοστό 70% μειώθηκαν οι κλοπές και οι  διαρρήξεις τον περίπου ένα μήνα που διήρκεσε η καραντίνα στην Ελλάδα, λένε στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τα οποία τονίζουν ότι παρατηρείται μια μικρή αύξηση στις κλοπές οχημάτων που χρησιμοποιήθηκαν σε ζωοκλοπές.

Βέβαια, όπως λένε πάντα υπάρχει και το στοιχείο που αφορά στις μη καταγγελθείσες υποθέσεις, ωστόσο, από τα περιστατικά που καταγράφονται προκύπτει ότι το διάστημα από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου οι κλοπές οικιών και καταστημάτων υπολογίζεται να υπερβαίνουν τις 60, ενώ ο μέσος όρος των προηγούμενων μηνών ήταν περίπου 150 με 170 διαρρήξεις ανά μήνα στο νομό Ηρακλείου, λίγο λιγότερες σε Χανιά και Ρέθυμνο κι αρκετά λιγότερες στο νομό Λασιθίου.

Η μείωση αυτή οφείλεται στο γεγονός ότι ο κόσμος έμενε στο σπίτι του, αλλά και στο ότι εφαρμόστηκαν μέτρα από την ΕΛ.ΑΣ που αφορούσαν στην επιτήρηση κυρίως επιχειρήσεων το διάστημα που ήταν κλειστές.

Εξιχνιάσεις

Εντωμεταξύ, εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, έξι υποθέσεις κλοπών (5 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) που διαπράχθηκαν σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Ειδικότερα, από την ανάλυση του τρόπου δράσης και τη συνδυαστική έρευνα και προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Χερσονήσου, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 26.01.2020 έως και την 16.02.2020, τέσσερις  Αλβανοί, είχαν διαπράξει 6 κλοπές (5 τετελεσμένες και 1 απόπειρα) σε οικίες, στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Ηρακλείου και Λασιθίου.

Συγκεκριμένα, αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα, κυνηγετικά όπλα και διάφορα αντικείμενα η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 19.000 ευρώ.

Μέρος των ανευρεθέντων αντικειμένων αφού αναγνωρίστηκαν, αποδόθηκαν στους παθόντες.

Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χερσονήσου.