ΚΡΗΤΗ

Θερμό επεισόδιο λίγο πριν το καρναβάλι με φόντο το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι

 

Με ένα σοβαρό περιστατικό σημαδεύτηκε το χθεσινό καρναβάλι του Αρκαλοχωρίου, όταν μια ομάδα περίπου 10 ατόμων, ανάμεσα τους Γάλλοι ακτιβιστές που εναντιώνονται στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι, θέλησαν να δώσουν το παρόν σαν ομάδα στο τέλος του καρναβαλιού και να διατρανώσουν την αντίθεση τους στη δημιουργία του νέου αεροδρομίου.

Η ομάδα αυτή είχε εμφανιστεί και στο παρελθόν στην περιοχή και είχε αναζητήσει ερείσματα και επαφές με συλλογικότητες που αντιδρούν στο νέο αεροδρόμιο, αλλά είχαν φύγει από τη χώρα για να επανακάμψουν σχετικά πρόσφατα και να διεκδικήσουν λόγο και άποψη για το μείζον θέμα της περιοχής.

Χτες το πρωί λοιπόν μόλις έκαναν την εμφάνιση τους, ζήτησαν να πάρουν μέρος στο καρναβάλι, με διάθεση όμως να αποκτήσουν βήμα και να μετατρέψουν τη συμμετοχή τους σε εκδήλωση διαμαρτυρίας για το αεροδρόμιο!

Οι διοργανωτές αντέδρασαν, δεν θέλησαν να υπάρξουν κάποιοι που μα αμαυρώσουν το καρναβάλι και να δώσουν πολιτική χροιά σε μια εκδήλωση με αλλά χαρακτηριστικά και επικράτησε ένταση. Μάλιστα η κατάσταση ξέφυγε κάποια στιγμή, έγινε και συμπλοκή- ένας δημοτικός παράγων σήκωσε και…χέρι λένε οι πληροφορίες- αλλά το επεισόδιο έμεινε στα εσωτερικά των διοργανωτών και δεν αμαύρωσε τελικά την μεσημεριανή παρέλαση.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση είχε και συνέχεια καθώς οι Γάλλοι ακτιβιστές πέρασαν την πόρτα του αστυνομικού τμήματος της περιοχής και υπέβαλαν μήνυση και κατά των ομάδων περιφρούρησης που είχαν αναλάβει την επιτήρηση του καρναβαλιού, αλλά και κατά συγκεκριμένων εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και το Α.Τ σχηματίζει τη σχετική δικογραφία. Την προανάκριση θα διενεργήσει η Ασφάλεια Ηρακλείου.

Σημειώνεται εκτός από τις “ψιλές” που έπεσαν και για τις οποίες υποβλήθηκε μήνυση κατά συγκεκριμένων δημοτικών παραγόντων, καταγγέλλεται ότι τους απέσπασαν και μία κάμερα. Η κάμερα αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, παραδόθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου στην διάρκεια της νύχτας.