ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο παπάς που έγινε καλλιεργητής κάνναβης – Άφησε τα ράσα και έπιασε την τσάπα [pics]

Άφησε τα ράσα και έπιασε… την τσάπα στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον Βασίλη Αρσενίου, πτυχιούχο πληροφορικής, με εμπειρία στην εναλλακτική ιατρική και τα συμπληρώματα διατροφής, ο οποίος, αφού υπηρέτησε για έξι χρόνια την εκκλησία άλλαξε ριζικά καριέρα και τους τελευταίους μήνες, ασχολείται με την καλλιέργεια και εμπορία προϊόντων κάνναβης ιδρύοντας τη δική του επιχείρηση.

Ο 40χρονος παράγει προϊόντα βιομηχανικής κάνναβης στο θερμοκήπιό του στα Βασιλικά Θεσσαλονίκης. Μιλά με πάθος για τα οφέλη της κάνναβης και τις προοπτικές που υπάρχουν για την καλλιέργειά της στην Ελλάδα, παρόλο που ασχολείται με αυτήν μόλις τους τελευταίους μήνες όταν και αποφάσισε να πετάξει ράσα που φορούσε εφαρμόζοντας στην πράξη το “ή παπάς παπάς ή ζευγάς ζευγάς”.

ΦΩΤΟ από Open TV

Από μικρό παιδί είχε όνειρό να γίνει ιερέας όπως λέει και στα 22 του χρόνια τα κατάφερε. Επί 6 χρόνια υπηρέτησε την εκκλησία μέχρι που αποφάσισε πως αυτά είναι… αλλουνού παπά Ευαγγέλια και άλλαξε ριζικά τη ζωή του. Πήρε πτυχίο πληροφορικής και όταν άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την καλλιέργεια της κάνναβης ίδρυσε τη δική του επιχείρηση.

ΦΩΤΟ από Open TV

Υποστηρίζει ότι λόγω κλίματος στην Ελλάδα η καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης είναι εξαιρετικά προσοδοφόρα και γι’ αυτό και ο ίδιος αποφάσισε να μην αναζητήσει την τύχη του στο εξωτερικό αλλά να μείνει και να επενδύσει στην Ελλάδα.

Όπως λέει στο Open, η δική του εταιρεία δεν είναι η μοναδική που δραστηριοποιείται σε αυτό τον τομέα. «Πήρα την απόφαση να φύγω από την εκκλησία γιατί ήθελα περισσότερη ελευθερία. Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το στοίχημα τα χρόνια της κρίσης» λέει μεταξύ άλλων ο πρώην ιερέας.

Στη Βόρεια Ελλάδα υπάρχει τους τελευταίους μήνες έντονο διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον για την κάνναβη από χώρες όπως ο Καναδάς και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Άνθρωποι της αγοράς εκτιμούν μάλιστα ότι οι συνολικές επενδύσεις στην περιοχή μπορεί να εκτιναχθούν στα επόμενα δύο-τρία χρόνια.

Πηγή: Open TV