ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: 10 μήνες με αναστολή στον νεαρό για τη σεξουαλική παρενόχληση φοιτήτριας στο ΑΠΘ

Ποινή φυλάκισης 10 μηνών επιβλήθηκε στον νεαρό που παρενόχλησε σεξουαλικά φοιτήτρια στο ΑΠΘ.

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών με τριετή αναστολή χωρίς ελαφρυντικά καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο φοιτητής που φέρεται να εκσπερμάτισε στην πλάτη μιας 20χρονης φοιτήτριας στις αρχές του μήνα, στη βιβλιοθήκη της Νομικής Σχολής στο ΑΠΘ.

Ο φοιτητής, επίσης 20 χρονών, δεν παρέστη στο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του, ο οποίος ζήτησε αναβολή, ωστόσο δεν έγινε δεκτή, όπως αναφέρει η τοπική ιστοσελίδα voria.gr.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου ισχυρίστηκε πως ο 20χρονος δεν παρέστη στο δικαστήριο καθώς περιμένουν πρώτα να παρακολουθήσει έναν αριθμό συνεδριών για να διευκρινιστεί αν πράγματι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα αλλά και για να μη γίνει “βορά” στους δημοσιογράφους, καθώς το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την ενοχή του, καθώς όπως είπε πρόκειται για γενετήσια πράξη και γενετικό υγρό βρέθηκε στο σώμα ενός ανθρώπου χωρίς τη θέληση του σε ένα χώρο δημόσιο που δεν έχει καμία σχέση με γενετήσιες πράξεις. Σημείωσε, μάλιστα, ότι αυτό το γεγονός μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ψυχολογία της παθούσας. Ωστόσο, πρότεινε να αναγνωριστεί στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, κάτι που όμως δεν έγινε δεκτό.

Πώς περιέγραψε η φοιτήτρια το περιστατικό στο ΑΠΘ
Η 20χρονη φοιτήτρια περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας: «Ένιωσα κάτι να με ακουμπάει την πλάτη. Τρόμαξα και γύρισα και τον είδα να με κοιτάει στα μάτια. Ήταν ντυμένος. Είδα την μπλούζα μου βρεγμένη. Έτρεξα να τον πιάσω μαζί άλλους. Μαζί με άλλα παιδιά τον πιάσαμε σε αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου. Τον ρώτησα αν έχει καταλάβει ότι έχει κάνει κάτι άρρωστο και μου είπε όχι”, είπε η 20χρονη φοιτήτρια.

Σύμφωνα με την ίδια, ο 20χρονος δήλωσε πως «ότι και να πει η κοπέλα έχει δίκιο, εκσπερμάτισα πάνω της». Από την πλευρά της, η μητέρα του φοιτητή ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς της κοπέλας για την πράξη του γιου της

«Ήταν μια ανοησία μου. Μια απερισκεψία της στιγμής», φέρεται να είπε στη μητέρα του ο νεαρός για την πράξη του». «Είναι ήσυχο παιδί, πιεσμένο από τη σχολή του. Δεν είχε καμιά σεξουαλική σχέση», τόνισε εκείνη όπως αναφέρει το thestival.gr.