ΕΛΛΑΔΑ

Θρήνος στο “τελευταίο αντίο” των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς

Τους δικούς τους ανθρώπους, που έσβησαν μέσα στις φλόγες, αποχαιρετούν οι οικογένειες των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς.

Τα δύο δίδυμα αγγελούδια της, μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους αποχαιρετά σήμερα η οικογένεια Φιλιπποπούλου. Τα άψυχα κορμάκια από τα δύο εννιάχρονα κοριτσάκια είχαν βρεθεί αγκαλιασμένα με τα σώματα του παππού και της γιαγιάς τους, που δεν μπόρεσαν να τα προστατέψουν από την πύρινη λαίλαπα. Η επιθυμία της οικογένειας Φιλιπποπούλου είναι αντί στεφάνων τα χρήματα να δοθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Βαρύ το πένθος στην Καλαμπάκα. Η τοπική κοινωνία αποχαιρέτησε μια ολόκληρη οικογένεια. Στον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης τελέσθηκε η κηδεία της 40χρονης ανθυπαστυνόμου Άννυς Σπανού, του συζύγου της Σεφ Παναγιώτη Κοκκινίδη και των δύο τους παιδιών 8 και 5 ετών, αλλά και της 70χρονης γιαγιάς τους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους στη φονική πυρκαγιά. Συνάδελφοι της άτυχης γυναίκας από την Αστυνομία με ανακοίνωσή τους εξέφρασαν τα συλλυπητήρια τους για τον αδόκητο χαμό της συναδέλφου και ολόκληρης της οικογένειας της. Πολλοί από αυτούς βρέθηκαν στην Καλαμπάκα για το τελευταίο αντίο.

Σε ακόμη έναν πολύ δύσκολο αποχαιρετισμό, η οικογένειά του κήδευσε το μόλις έξη μηνών βρέφος της που χάθηκε στην πυρκαγιά. Την εξόδιο ακολουθία για το άτυχο αγοράκι που πέθανε στο Μάτι τέλεσε ο ιερέας που θα έκανε τη βάφτιση.

Συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι είπαν το ύστατο χαίρε στην ηθοποιό Χρύσα Σπηλιώτη και τον άνδρα της Δημήτρη Τουρναβίτη. Η Αννέτα Παπαθανασίου δημοσιοποίησε στο Ίντερνετ την ομιλία της στη κηδεία, όπου τα λόγια της ράγισαν καρδιές: ««Εγώ ο Νικόλαος Μάντζαρος» η Χρύσα στην παράσταση ξεκινούσε ανάβοντας ένα σπίρτο. Το φύσηξε και μας μίλησε: «…Το σκασα από τον τάφο μου. Έπιασε φωτιά στο κοιμητήριο κι άρχισα να πυρώνομαι! Ε! Όχι είπα, δεν κάηκα ζωντανή, να καώ πεθαμένη; Ευχήθηκα μ’ ούλη μου την καρδιά να εξαφανιστώ… ε μιράκολο γίνηκε!…» Τα κατάφερε το σκασε, viva la liberta. Το σκασαν μαζί με τον Δημήτρη και μας άφησαν…».

Πηγή ΑΝΤ1 NEWS