ΚΡΗΤΗ

«Θύμα» κλοπής ακόμη ένας Ιερός Ναός στην Κρήτη

Ολοένα και αυξάνονται τα κρούσματα κλοπών σε μονές και εκκλησίες

Από τάματα, εικόνες μέχρι και λάδι έκλεψαν άγνωστοι δράστες από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στη κεντρική πλατεία του χωριού Δρακώνα του Δήμου Πλατανιά.

Οι δράστες, αφού έσπασαν το παράθυρο της εκκλησίας μπήκαν μέσα στο ιερό, αφαιρώντας τάματα και εικόνες.

Στη συνέχεια, οι άγνωστοι πήραν τα κλειδιά της αποθήκης της εκκλησίας και αφαίρεσαν 10 δοχεία τα οποία περιείχαν συνολικά 150 κιλά λάδι, τα οποία προορίζονταν για τις ανάγκες των ιδρυμάτων και των κοινωνικών δράσεων της Μητρόπολης Κισάμου και Σελήνου.

Το περιστατικό σημειώθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής και έγινε αντιληπτό το απόγευμα του Σαββάτου από τον ιερέα της εκκλησίας ο οποίος και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.

Ανησυχία για τις κλοπές από την Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας της Κρήτης

Για τα αυξανόμενα περιστατικά κλοπών και βεβηλώσεων μονών και ναών σε όλη τη Κρήτη, η Ιερά Σύνοδος εκφράζει την ανησυχία της, ενώ για τα φαινόμενα αυτά έχει απευθυνθεί και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

Συνοδική εγκύκλιος με κατάλληλες οδηγίες θα αποσταλεί προσεχώς προς τις Ιερές Μονές και τις Ενορίες της Κρήτης, κάνοντας μάλιστα έκκληση στους πολίτες να συμβάλουν στην προστασία και διαφύλαξη των ιερών σεβασμάτων της.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, άγνωστοι έκλεψαν καντήλια από τάφους στο νεκροταφείο του χωριού Ευαγγελισμός του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.