ΚΡΗΤΗ

Ιερόσυλοι «χτύπησαν» 64 εκκλησίες σε όλη την Κρήτη

Οι κλοπές είχαν γίνει σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου και οι δράστες είχαν αρπάξει χρήματα, εκκλησιαστικά είδη και τάματα πιστών

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την δράση των δυο ιερόσυλων που δεν είχαν αφήσει εκκλησία που να μην διαρρήξουν σε διάφορες περιοχές του Ηρακλείου και του Λασιθίου. Μετά την εξιχνίαση 36 κλοπών μετά την σύλληψή τους τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου, διαλευκάνθηκαν άλλες.. 28 ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 64!

Η προανάκριση για την δραστηριότητα των δυο Ελλήνων ηλικίας 33 και 36 χρόνων, που είχαν συλληφθεί με ευρεία επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί της Ασφαλείας Ιεράπετρας, των τμημάτων Σητείας και Μινώα Πεδιάδος και των σταθμών Οροπεδίου Λασιθίου και Μακρύ Γιαλού, πέρασε στην Ασφάλεια Αγίου Νικολάου. Στο πλαίσιο της έρευνας, η οποία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς σε συνεργασία με την Ασφάλεια Ρεθύμνης και τα αστυνομικά τμήματα Φαιστού και Σφακίων, αποκαλύφθηκε ότι οι ιερόσυλοι είχαν διαρρήξει άλλες 28 εκκλησίες!

Οι κλοπές είχαν γίνει σε περιοχές των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου και οι δράστες είχαν αρπάξει χρήματα, εκκλησιαστικά είδη και τάματα πιστών -κυρίως κοσμήματα και χρυσαφικά- η αξία των οποίων ξεπερνά τα 30.000 ευρώ! Έτσι, σε βάρος τους σχηματίστηκε συμπληρωματική δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που διαβιβάστηκε στις κατά τόπους εισαγγελικές αρχές. Ήδη, έχουν οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου με την ίδια κατηγορία.

Υπενθυμίζεται ότι οι αδίστακτοι ιερόσυλοι είχαν πέσει στα χέρια των αστυνομικών μετά την εισβολή τους σε μια εκκλησία στο Οροπέδιο Λασιθίου. Τότε, κατασχέθηκαν τα διαρρηκτικά εργαλεία τους και είχαν εξιχνιαστεί διαρρήξεις σε 32 εκκλησίες και παρεκκλήσια που είχαν γίνει από τον περασμένο Σεπτέμβριο με λεία μετρητά, αφιερώματα πιστών, εκκλησιαστικά είδη μέχρι και δοχεία με… ελαιόλαδο, συνολικής αξίας άνω των 12.000 ευρώ. Ακόμη, είχε διαπιστωθεί ότι μόνος του ο 33χρονος είχε διαρρήξει από τον Σεπτέμβριο ως τον Νοέμβριο του 2017 άλλους τέσσερις ναούς στον Άγιο Νικόλαο.