ΚΡΗΤΗ

ΙΛΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΓΝΗ: Έστειλαν τον λογαριασμό της νοσηλείας στις οικογένειες των νεκρών

Αντιμέτωποι με ιλιγγιώδεις οφειλές  νοσηλίων, που φθάνουν σχεδόν το μισό εκατομμύριο ευρώ, έχουν βρεθεί συγγενείς Κρητικών που νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χωρίς να έχουν ασφάλεια, πριν το 2010 και σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, τα χρέη αυτά δεν μπορούν να διαγραφούν.

Οι πληροφορίες της “Π” αναφέρουν ότι στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δ.Σ. του ΠΑΓΝΗ, τα μέλη συζήτησαν δύο περιπτώσεις οφειλών. Η μία αφορά ποσό ύψους 68.500 ευρώ (ήταν 33.000, αλλά με τις προσαυξήσεις διπλασιάστηκε).

Η ασθενής, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή, έχει καταχωρηθεί ως κάτοικος Αμερικής, ανασφάλιστη που νοσηλεύθηκε σε διάφορες κλινικές του νοσοκομείου (ΜΕΘ, Καρδιολογική, Γαστρεντερολογική κ.α.). Τώρα το νοσοκομείο διεκδικεί το ποσό από συγγενείς της που ζουν στην Κρήτη.

 

Χρέος σχεδόν μισό εκατομμύριο

Η δεύτερη σχετίζεται με τα νοσήλια άλλου ασθενούς με πρόβλημα νεφροπάθειας, ο οποίος επίσης έχει πεθάνει. Το ποσό που εμφανίζεται να χρωστάει, για νοσηλείες πριν το 2010 ήταν μισό εκατομμύριο ευρώ. Διαγράφηκαν τα 77.000 ευρώ και τώρα οι οφειλές είναι  της τάξης των 423 χιλιάδων ευρώ. Το νοσοκομείο διεκδικεί τα χρήματα από τους συγγενείς του.

Σε σχετική ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, μεταξύ άλλων, αναφέρεται η παρέμβαση του προέδρου του Σωματείου Εργαζομένων Δημήτρη Βρύσαλη στο θέμα που απασχόλησε το Δ.Σ. ως εξής:

“Σε αίτημα συμπολίτη μας να παραγραφούν οφειλές του προς το νοσοκομείο που εκκρεμούσαν από πριν το 2010, καθώς – μαζί με τους τόκους – το χρεωστικό έχει φτάσει σε μεγάλο ποσό, ο εκπρόσωπός μας ψήφισε θετικά, τα υπόλοιπα μέλη ψήφισαν να μην παραγραφούν τα χρέη του συμπολίτη μας.

Τόνισε την ανάγκη η παροχή υγείας να προσφέρεται δωρεάν σε όλους όσοι έχουν ανάγκη. Ανέδειξε την υποκρισία κυβέρνησης και διοίκησης, που ισχυρίζονται ότι έσβησαν τα χρέη των ανασφάλιστων μετά το 2010, ενώ την ίδια ώρα έχουν στείλει στην εφορία χρέη πριν το 2010.

Ο εκπρόσωπός μας τόνισε ακόμη την αναγκαιότητα το κράτος να χρηματοδοτήσει τα νοσοκομεία για τη νοσηλεία των ανασφάλιστων, ενώ στο ερώτημα του “τι ποσό έχει δώσει το κράτος για τους ανασφάλιστους;” η διοίκηση τον κάλεσε να απευθυνθεί για απάντηση στις υπηρεσίες”.

patris.gr/