ΕΛΛΑΔΑ

Ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη στην Πόλα Ρούπα για δύο βομβιστικές επιθέσεις

Κρίθηκε ένοχη για τις βόμβες στην Τράπεζα της Ελλάδος και τα γραφεία του ΔΝΤ το 2014 – Για τις ίδιες επιθέσεις είχε καταδικαστεί και ο Νίκος Μαζιώτης

Αυλαία έπεσε στη δίκη που διεξάγονταν στις φυλακές Κορυδαλλού για τις βομβιστικές επιθέσεις που είχαν σημειωθεί τον Απρίλιο του 2014 στην Τράπεζα της Ελλάδος (ΤτΕ) και στα γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού ταμείου (ΔΝΤ) στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο με απόφασή του επέβαλε στην κατηγορουμένη Πόλα Ρούπα, που κρατείται στις φυλακές για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα», ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη.

Τα μέλη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν την Πόλα Ρούπα, σύντροφο του Νίκου Μαζιώτη ένοχη για κατηγορίες που αφορούν στις δυο βομβιστικές επιθέσεις, υιοθετώντας την πρόταση που είχε κάνει στο δικαστήριο ο εισαγγελέας της έδρας.

Αξίζει να σημειωθεί πως για τις ίδιες βομβιστικές επιθέσεις είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη το 2016 και ο Νίκος Μαζιώτης.

Η Πόλα Ρούπα και ο σύντροφός της Νίκος Μαζιώτης είχαν συλληφθεί τον Απρίλιο του 2010 σε σπίτι στα Καλύβια Αττικής και προφυλακίστηκαν.

Τον Οκτώβριο του 2011 αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, έως ότου τους παραβιάσουν τον Ιούνιο του 2012 κι εξαφανιστούν, με αποτέλεσμα τον Απρίλιο του 2013 να καταδικαστούν ερήμην σε 50 χρόνια κάθειρξη για τη συμμετοχή τους στον Επαναστατικό Αγώνα και τη δράση της οργάνωσης έως το 2010.

Τον Ιούνιο του 2014 συνελήφθη ο Νίκος Μαζιώτης, ενώ στις 5 Ιανουαρίου 2017, η Πόλα Ρούπα συνελήφθη εκ νέου από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτι στην Ηλιούπολη Αττικής.