ΚΟΣΜΟΣ

Κάτι ετοιμάζουν οι Τούρκοι: Το Αιγαίο αφορούσε η έκτακτη σύσκεψη που έκαναν χθες

Στην σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακαρ, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες στην Τουρκία και μπορεί αν είχε προαναγγελθεί ότι θα εξeτάζονταν το θέμα του Ρώσικου αντιπυραυλικού συστήματος S-400 αλλά και η προμήθεια των Αμερικανικών πολεμικών αεροσκαφών F-35 αλλά τελικά το κορυφαίο θέμα στην ατζέντα ήταν το Αιγαίο!

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακαρ, ο Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και αρχηγός Ενόπλων Δυνάμεων Γιασάρ Γκιουλέρ.

Μάλιστα σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν μετά το πέρας της σύσκεψης, «συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο καθώς και η ζώνη ασφαλείας που σχεδιάζεται να δημιουργηθεί στην Συρία, ενώ στην εν λόγω σύσκεψη τονίστηκε παράλληλα η αποφασιστικότητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της Τουρκίας».

Ουσιαστικά είναι μία σύσκεψη που δεν μπορεί παρά να προκαλεί ανησυχία από την στιγμή που η Τουρκία φαίνεται ότι κ΄τι ετοιμάζει και είναι δεδομένο ότι έχει σημάνει συναγερμός στην Ελλάδα.