ΚΡΗΤΗ

“Καθαρά” τα δείγματα από την Κρήτη που έχουν εξεταστεί για κορωνοϊό – Σήμερα τα αποτελέσματα για το νέο δείγμα

Κρήτη | 03.03.20  08:22

Πρόκειται για μία 51χρονη γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφτεί τη βόρειο Ιταλία – Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χανίων

“Καθαρά” είναι ως σήμερα τα δείγματα από την Κρήτη που εξετάστηκαν για κορωνοϊό. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστήμιου Κρήτης για τη δεύτερη περίπτωση – από τα Χανιά – που παρουσίασε συμπτώματα και εξετάζεται.

Πρόκειται για μία 51χρονη γυναίκα από τη Μεγάλη Βρετανία, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε επισκεφτεί τη βόρειο Ιταλία. Η ίδια όταν εμφάνισε συμπτώματα κορωνοϊού επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Χανίων, όπου και νοσηλεύεται.

Το Ιολογικό Εργαστήριο, με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο, που ξεκίνησε επίσημα να δέχεται δείγματα το περασμένο Σάββατο, έχει εξετάσει ακόμα τέσσερα δείγματα Κρητικών που οικειοθελώς θέλησαν να ελεγχθούν καθώς είχαν το προηγούμενο διάστημα βρεθεί στην Ιταλία και οι τέσσερις ήταν αρνητικοί στον ιό.