ΕΛΛΑΔΑ

Καθυστερήσεις στην αναγνώριση των πτυχίων τους καταγγέλλουν 1.000 απόφοιτοι

 

Οι απόφοιτοι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων δηλώνουν ότι περιμένουν σχεδόν 3 χρόνια προκειμένου να λάβουν την επαγγελματική αναγνώριση

Mεγάλες καθυστερήσεις στην αναγνώριση των πτυχίων τους καταγγέλλουν πάνω από 1000 απόφοιτοι Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και ζητούν την άμεση παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας. Οι απόφοιτοι δηλώνουν ότι περιμένουν σχεδόν 3 χρόνια προκειμένου να λάβουν την επαγγελματική αναγνώριση με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εργαστούν.

«Η εκπαιδευτική χρόνια ξεκίνησε και εμείς δεν έχουμε ούτε άλλη δύναμη ούτε άλλη υπομονή ώστε να περάσει κι αυτό το έτος χωρίς να έχουμε την αναγνώριση στα χέρια μας. Αντιμετωπίζουμε όλοι μας σοβαρά βιοποριστικά ζητήματα τα οποία μας έχουν επηρεάσει σε πολλά επίπεδα, τονίζουν μεταξύ άλλων οι απόφοιτοι και και υπογραμμίζουν ότι έχουν καταθέσει εδώ και χρόνια στο υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα στο τμήμα του Συμβουλίου Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ), αίτηση για αναγνώριση των Επαγγελματικών μας προσόντων.

Όπως αναφέρουν οι φοιτητές «παρόλο που ο νόμος λέει ότι θα πρέπει να λαμβάνουμε απάντηση μέσα σε 4 μήνες από την ημερομηνία κατάθεσης, δυστυχώς οι απαντήσεις που δίνονται αυτή την στιγμή αφορούν αιτούντες του Μαρτίου και του Απριλίου του 2017. Σε 3 μήνες μπαίνουμε στο 2020 και εμείς είμαστε αναγκασμένοι να είμαστε δεσμιοί του Υπουργείου Παιδείας και να περιμένουμε έως και 3 χρόνια για να λάβουμε την αναγνώριση των Επαγγελματικών μας δικαιωμάτων.

Οι πτυχιούχοι των Ευρωπαϊκών ΑΕΙ, λένε μεταξύ άλλων ότι «ακόμα πιο απογοητευτικό είναι το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση μας είχε υποσχεθεί προεκλογικά ότι θα μεριμνήσει άμεσα για την επίλυση του ζητήματος των καθυστερήσεων του ΣΑΕΠ. Συγκεκριμένα η κυρία Κεραμέως έθετε σχετικά ερωτήματα στον πρώην υπουργό Γαβρογλου. Τώρα που έχει έρθει η ώρα τα ερωτήματα να απαντηθούν και να επιλυθούν η Υπουργός αδιαφορεί για εμάς. Δεν απαντάει σε κανένα email μας ούτε κάνει καμία σχετική αναφορά με το θέμα.

Η Ομάδα Αναμονής όπως την έχουν ονομάσει αποτελείται «από 759 άτομα τα οποία έχουμε καταθέσει αίτηση επί το πλείστον από το 2017 και ακόμα περιμένουμε. Ακόμα η ομάδα Ουρά αναμονής Αναγνώρισης ΣΑΕΠ φιλοξενεί κοντά στα 350 άτομα ταλαιπωρημένων αιτούντων όπως επίσης και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσιοθεραπευτών Ηνωμένου Βασιλείου με 127 μέλη, είμαστε εμείς και κάποιοι χιλιάδες ακόμα που περιμένουμε και δεν μας σέβονται ούτε ως άτομα αλλά ούτε και ως εργαζόμενους αυτής της χώρας.