ΕΛΛΑΔΑ

Και δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας νίπτει τας χείρας του-Ο μάρτυρας «Κελέση» λέει ότι δεν ήξερε τίποτα για χρηματισμό πολιτικών από τη Novartis  

Και δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας νίπτει τας χείρας του – Πρόκειται για τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, πρώην στέλεχος της Novartis, που φέρεται να κατέθεσε ως «Αικατερίνη Κελέση» και αρνείται ότι έχει γνώση για χρηματισμό πολιτικών – Ο ίδιος εξέδωσε ανακοίνωση, δηλώνοντας: «Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση ούτε Μάξιμος Σαράφης»

Ουδεμία γνώση για χρηματισμό πολιτικών προσώπων δηλώνει πως έχει ο φερόμενος ως δεύτερος προστατευόμενος μάρτυρας της υπόθεσης Novartis, υπό το ψευδώνυμο «Κελέση», καθώς όπως λέει σε συζήτηση που είχε με το newpost.gr, οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα της ευθύνης του, όταν εργαζόταν στη Novartis, από την οποία αποχώρησε προ τετραετίας.

Είναι ο δεύτερος από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες στους οποίους στηρίχθηκε η δικογραφία για την υπόθεση Novartis που αρνείται ότι γνωρίζει για χρηματισμό πολιτικών προσώπων, μετά τον Νίκο Μανιαδάκη, ο οποίος πριν καταστεί κατηγορούμενος ήταν ο προστατευόμενος μάρτυρας «Ιωάννης Αναστασίου».

Πρόκειται για τον Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη, πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος στη συζήτηση που δημοσίευσε το newpost.gr, και όπως γράφει το site «αν και, προφανώς, δεν παραδέχεται ότι είναι το ίδιο πρόσωπο που τελεί υπό δικαστική προστασία, από τη στιχομυθία είναι προφανές ότι πρόκειται για ένα από τα πρόσωπα – κλειδιά στην υπόθεση Novartis. Όμως – όπως ρητώς δηλώνει – δεν γνωρίζει τίποτε για χρηματισμό πολιτικών καθώς, όπως σημειώνει «οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου».

Το πρώην στέλεχος της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis, σύμφωνα πάντα με το Newpost, εγείρει σοβαρά ερωτήματα και προβληματισμούς για την υπόθεση Novartis, εις ό,τι αφορά τουλάχιστον την εμπλοκή πολιτικών προσώπων σε αυτή.

Ο φερόμενος ως «προστατευόμενος μάρτυρας» αρνείται οποιαδήποτε επίσημη δήλωση, επικαλούμενος την εν εξελίξει δικαστική έρευνα ενώ δηλώνει ότι από τη Novartis αποχώρησε οικειοθελώς, χωρίς αυτή η αποχώρηση να συνοδεύεται από οικονομικές ατασθαλίες, όπως γράφηκε.

Αναλυτικά η συζήτηση του κ. Δεστεμπασίδη με το Newpost:

Είστε εσείς ο «προστατευόμενος μάρτυρας»; Είχατε σχέση με μαρτυρικές καταθέσεις για εμπλοκή πολιτικών προσώπων;

Εγώ δεν κάνω καμία δήλωση. Αυτή η υπόθεση με έχει ταλαιπωρήσει τα τελευταία 2,5 χρόνια. Είναι απόφασή μου να μην κάνω καμία δήλωση. Σέβομαι τα ΜΜΕ, εκτιμώ το Νewpost, αλλά επειδή έχω ταλαιπωρηθεί και έχω πληγεί επαγγελματικά δεν κάνω καμία δήλωση για το θέμα.
Η υπόθεση και η έρευνα της δικαιοσύνης είναι μυστική και εγώ δεν έχω κάτι να προσθέσω.

Να υποθέσω ότι δεν έχετε καταθέσει για την υπόθεση;

Δεν έχει κάνει δήλωση η ίδια η εταιρεία, δεν θέλω να κάνω εγώ. Δεν είμαι δημόσιο πρόσωπο. Έχω υποφέρει πάρα πολύ από αυτή την ιστορία.

Έχετε απολυθεί από Νovartis;

Έχω αποχωρήσει πριν από 4 έτη.

Υπήρξαν φήμες για οικονομικές ατασθαλίες εκ μέρους σας. Είναι έτσι;

Αποχώρησα με οικειοθελή τρόπο, ήταν εθελούσια η αποχώρηση. Στη σύμβαση (σ.σ. λύσης της συνεργασίας) που από κοινού υπογράψαμε με την εταιρεία δεν υπήρξε αναφέρεται οικονομική ατασθαλία.

Υπήρξε όμως;

Όχι. Καμία ατασθαλία.

Δεν μου λέτε αν είστε ο μάρτυρας…

Ελάτε στη θέση μου…

Σας ρωτώ γιατί ο κ. Μανιαδάκης έχει δηλώσει ότι ξέρει που είναι οι υπόλοιποι μάρτυρες, καθώς τους συνάντησε στα γραφεία ανακριτών, και θα υποβάλλει μηνύσεις

Το τι θα κάνει ο καθένας δεν με απασχολεί.

Ξέρατε εάν πέρνανε χρήματα πολιτικοί;

Ασχολούμην με άλλο τομέα. Οι πολιτικοί δεν ήταν στον τομέα ευθύνης μου.

Ανακοίνωση Δεστεμπασίδη

Το πρώην στέλεχος της Novartis, ωστόσο, και φερόμενος προστατευόμενος μάρτυρας, μετά τη δημοσιοποίηση της συζήτησης που είχε με το newpost, εξέδωσε επωνύμως ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι δεν συναίνεσε στη δημοσιοποίηση της συζήτησης αυτής.

Ο κ. Δεστεμπασίδης, ο οποίος υπήρξε διευθυντής επικοινωνίας της Novartis, διαμηνύει πως «ούτε φοβάται ούτε εκβιάζεται» και σημειώνει πώς, «όταν και εφόσον κληθεί από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσει όσα γνωρίζει, όσα άκουσε, όσα κατάλαβε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φιλίστωρα Δεστεμπασίδη:

«Σχετικά με δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, που με εμπλέκουν με την υπόθεση Novartis έχω να δηλώσω τα εξής:

Ουδέποτε συναίνεσα στη δημοσιοποίηση αποσπασμάτων της ιδιωτικής μου συζήτησης με το δημοσιογράφο κ. Τάκη Χατζή της ιστοσελίδας newpost.gr.

Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης.

Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!

Τα υπόλοιπα θα τα πούμε ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Όταν και εφόσον κληθώ από τις αρμόδιες Αρχές για την υπόθεση Novartis, θα καταθέσω όσα γνωρίζω, όσα άκουσα, όσα κατάλαβα.

Η παρούσα δήλωση είναι η μόνη και τελευταία επίσημη τοποθέτησή μου, ακόμα και αν προκληθώ.

Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης»