ΚΡΗΤΗ

Κακοκαιρία στην Κρήτη – Οδηγός παραλίγο να πνιγεί μέσα στο αυτοκίνητο του

Και στο Ηράκλειο καταγράφτηκαν πολλά προβλήματα

Καταρρακτώδεις βροχές και στην Κρήτη προκαλούν δεκάδες προβλήματα σε όλο το νησί.

Τα περισσότερα από αυτά καταγράφονται στην Περιφερειακή Ενότητα Χανίων καθώς η Πυροσβεστική κατά τη διάρκεια της νύχτας δέχτηκε 35 κλήσεις για άντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα. Σε εννέα περιπτώσεις επιχείρησε στο Δήμο Πλατανιά και σε τρείς στο Δήμο Χανίων.

“Είδε τον Χάρο με τα μάτια του”

Στο κόμβο Κολυμπαρίου χαρακτηριστικά λίγο μετά τα μεσάνυχτα τα ορμητικά νερά παρέσυραν και ένα αυτοκίνητο με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό του οδηγού του.

Τα απειλητικά νερά είχαν μετατρέψει το δρόμο σε χείμαρρο θέτοντας σε πραγματικό κίνδυνο την ζωή του οδηγού που περνούσε δραματικές στιγμές μέσα στο αυτοκίνητο του.

Το θετικό στην υπόθεση αποτέλεσε το γεγονός ότι ο ίδιος είναι μέλος Δημοτικού Συμβουλίου στον Πλατανιά και η σκέψη του να ειδοποιήσει τον Δήμαρχο αποδείχτηκε σωτήρια καθώς ο τελευταίος  ενημέρωσε άμεσα την πυροσβεστική.

Στο σημείο έσπευσαν 4 οχήματα με 8 άντρες που παρά τις πολύ κακές καιρικές συνθήκες κατάφεραν την τελευταία στιγμή και έσωσαν τον εγκλωβισμένο άντρα από το παρασυρμένο όχημα του και έτσι η επιχείρηση απεγκλωβισμού ολοκληρώθηκε γύρω στις 2.30 το πρωί .

Κακοκαιρία και στο Ηράκλειο- Παρασύρθηκαν αυτοκίνητα και κάδοι

Στο Ηράκλειο όπου μετακινήθηκε το κύμα κακοκαιρίας, η δυνατή βροχή παρέσυρε ένα αυτοκίνητο στο Παλιόκαστρο. Υπόγεια σπιτιών έχουν πλημμυρίσει ενώ στο σημείο έσπευσε και η ΕΜΑΚ για τυχόν παροχή πρώτων βοηθειών.

Ενδεικτικό της κατάστασης το γεγονός ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε άλλο, αφού παρασύρθηκε ενώ και κάδοι δεν γλύτωσαν από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να παρασυρθούν.

Κλήσεις για αντλήσεις νερού και στο Ρέθυμνο

Στο Ρέθυμνο καταγράφονται πέντε κλήσεις για άντληση νερού από σπίτια. Σε τρείς περιπτώσεις χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής.