ΚΟΣΜΟΣ

Καναδάς: Εσκιμώος πατέρας έδωσε τη ζωή του για να σώσει τις κόρες του από επίθεση πολικής αρκούδας

Για την επίθεση ενημέρωσε μέσω ασυρμάτου η μία από τις κόρες του θύματος – Ο 31χρονος έβαλε το σώμα του ανάμεσα στο μεγάλο θηλαστικό και στα παιδιά του

Ποια είναι η μεγαλύτερη θυσία που μπορεί να κάνει ένας πατέρας για τις κόρες του; Η απάντηση έρχεται από τον μακρινό Καναδά και από έναν Εσκιμώο, ο οποίος δεν είχε κανέναν ενδιασμό να δώσει τη ζωή του, προκειμένου να σώσει τις δύο κόρες του από επίθεση πολικής αρκούδας.

Μία ιστορία που κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο ταινίας, ο μόλις 31 χρόνων Aaron Gibbons, κάτοικος της κοινότητας των Ινουίτ στο νησί Sentry, βρισκόταν με τις κορούλες του στη δυτική ακτή του Hundson Bay, όταν η πολική αρκούδα, το μεγάλο αυτό θηλαστικό, τους αιφνιδίασε.

«Ο ανιψιός μου πέθανε σήμερα ηρωικά. Η αρκούδα τους αιφνιδίασε και εκείνος έβαλε τον εαυτό του ανάμεσα στο μεγάλο θηλαστικό και στα παιδιά, επιτρέποντας σε αυτά να δραπετεύσουν», δήλωσε ο θείος του 31χρονου.

Αμέσως μετά την επίθεση και αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, μία από τις κόρες του πατέρα Εσκιμώου, κατάφερε να φτάσει ως τον ασύρματο που είχαν μαζί τους και να ειδοποιήσει. «Κάλεσε στον ασύρματο και την άκουσα να μιλάει και να κλαίει στη γιαγιά της, περιγράφοντας όλα όσα είχαν συμβεί», πρόσθεσε ο θείος του Aaron Gibbons.

Ο 31χρονος πατέρας ήταν οπλισμένος, αλλά τη στιγιμή της επίθεσης δεν το είχε μαζί του. Όπως είπαν οι συγγενείς του, άφησε επί τόπου την τελευταία του πνοή.

Οι οικολόγοι έχουν προειδοποιήσει τις κοινότητες των Εσκιμώων ότι λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι πολικές αρκούδες αφήνουν πλέον τους πάγους, προκειμένου να αναζητήσουν την τροφή τους, ενώ η κατάσταση έχει επιδεινωθεί για τους Εσκιμώους, μετά την οργάνωση τουριστικών γκρουπ με… αξιοθέατο τις αρκούδες.