ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΟΥΚΡΗΤΗ

Καρούμες, μια κρυμμένη παραλία με τυρκουάζ νερά μόνο για ψαγμένους ταξιδιώτες (φωτογραφίες)

 Από τον οικισμό Χοχλακιές, που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα νότια του Παλαικάστρου και 26 χιλιόμετρα από τη Σητεία, ξεκινά ένα φανταστικό, προσιτό φαράγγι, που έπειτα από 1,5 ώρα πεζοπορία καταλήγει στον καθαρό και γραφικό κόλπο των Καρουμών. Μπορείτε να προσεγγίσετε την πιο απομονωμένη παραλία της ανατολικής Κρήτης μόνο μέσα από το φαράγγι!

 

 

Επίσης, υπάρχει μία θαυμάσια διαδρομή, που ξεκινάει από τον οικισμό του Αγκαθιά, 1 χιλιόμετρο ανατολικά του Παλαικάστρου, περνάει την τοποθεσία Πλατύβολα, την παραλία του Σκινιά και καταλήγει στις Καρούμες μετά από 2,5 περίπου ώρες πεζοπορία. Είναι από τις ελάχιστες τοποθεσίες στην Κρήτη, που έχουν παραμείνει ανέγγιχτες, δεδομένου ότι δεν υπάρχει αγροτικός δρόμος που να προσεγγίζει τις Καρούμες.

Η περιοχή θεωρείται σαν μία από τις πιο ήρεμες, καθαρές και εντυπωσιακές σε όλη την ανατολική Κρήτη. Ιδιαίτερη ομορφιά υπάρχει την άνοιξη, όπου στο φαράγγι υπάρχει ακόμα νερό, αλλά θα παρατηρήσετε λουλούδια και βλάστηση απαράμιλλης ομορφιάς. Η παραλία στην ουσία είναι “κρυμμένη” και προσφέρεται για πραγματικούς ταξιδιώτες και όχι τουρίστες. Διαθέτει βοτσαλάκι στην παραλία, τυρκουάζ νερά, λίγα δέντρα και καθόλου υποδομές. Γι αυτό θα πρέπει να πάτε προετοιμασμένοι και με προμήθειες σε νερό και φαγητό.