ΚΡΗΤΗ

Κατάμεστο το κηποθέατρο για το Φεστιβάλ «Κρήτη, μια Ιστορία, πέντε συν ένας Πολιτισμοί»

Τρεις παραστάσεις το τριήμερο που πέρασε

Με τρεις σπουδαίες παραστάσεις, στο κατάμεστο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» συνεχίστηκε το τριήμερο 7-8-9 Σεπτεμβρίου του Φεστιβάλ του Δήμου Ηρακλείου «Κρήτη, μια ιστορία, πέντε συν ένας πολιτισμοί».

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, οι «δαίμονες των εγχόρδων» String Demons (Λυδία και Κωνσταντίνος Μπουντούνης) παρουσίασαν ένα πρόγραμμα που περνούσε από το κλασικό ροκ στην παραδοσιακή ελληνική μουσική ,με την άνεση που τους δίνει το πηγαίο ταλέντο τους αλλά και η εξαιρετική κατάρτιση που διαθέτουν.

Το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera en Salonico «ταξίδεψαν» το κοινό σε μουσικές και τραγούδια από την Ελλάδα, την Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξαν στο τέλος, απέδειξε ότι ορισμένες αξίες είναι διαχρονικές. Και η Σαβίνα Γιαννάτου αποτελεί αναμφίβολα μια διαχρονική αξία για την ελληνική μουσική.

Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ο διεθνούς φήμης σολίστ Θεόδωρος Κερκέζος και οι συνεργάτες του, παρουσίασαν μια πρωτότυπη παράσταση που συνδύασε μουσική, λόγο και θέαμα. Οι «Μικρές Ιστορίες τους κέρδισαν τον κόσμο που γέμισε το Κηποθέατρο «Μάνος Χατζιδάκις» για μια ακόμα βραδιά.