ΚΡΗΤΗ

Κατέρρευσε τμήμα οροφής στη Λότζια

Μεγάλα κομμάτια από σοβάδες έπεσαν από την οροφή στο δάπεδο σκορπώντας αναστάτωση

Κυριολεκτικά από θαύμα γλιτώσαμε θύματα, όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής του ισόγειου κτηρίου της Λότζια. Μεγάλα κομμάτια από σοβάδες έπεσαν από την οροφή στο δάπεδο σκορπώντας αναστάτωση, για το τι θα μπορούσε να προκληθεί, καθώς το συγκεκριμένο κτήριο εκτός από τους υπαλλήλους που εργάζονται σε αυτό και συναλλάσσονται καθημερινά με δεκάδες πολίτες, είναι και ένα πέρασμα από τη μια πλευρά της Λότζια στην άλλη.

Μόλις έγινε αντιληπτό το πρόβλημα τεχνικά συνεργεία έσπευσαν να αποκλείσουν το συγκεκριμένο τμήμα το οποίο εντοπίστηκε να εμφανίζει πρόβλημα λόγω της έντονης υγρασίας που όπως φαίνεται έχει ποτίσει την οροφή.

Όπως είναι γνωστό, αντίστοιχα προβλήματα είχαν εντοπιστεί και σε άλλα σημεία του κτηρίου, και συγκεκριμένα στο γραφείο του Δημάρχου και στο γραφείο που στεγάζεται η αντιδήμαρχος πολιτισμού κ.Αρ. Πλεύρη το οποίο είχε πλημμυρίσει από νερό. Τότε είχαν γίνει μια σειρά από παρεμβάσεις για την αποκατάσταση των προβλημάτων που εμφάνιζε το κτήριο, το οποίο όπως φαίνεται εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ζητήματα σε ότι αφορά τη στεγάνωση του.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως εξηγεί ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών έργων κ. Γ.Αναστασάκης, έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες κινήσεις για τον καθαρισμό των σοβάδων της οροφής, θα τοποθετηθούν ειδικά υλικά αντιδιαβρωτικού καθαρισμού, θα μπει ενισχυτική τσιμεντοκονία και θα γίνουν όλα τα προβλεπόμενα για την αποκατάσταση του προβλήματος.

Ο ίδιος εξηγεί ότι στο σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής είναι η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου της Λότζια. Στη βάση αυτή θα προηγηθεί η εκπόνηση της απαιτούμενης μελέτης και στη συνέχεια θα γίνει προσπάθεια το συγκεκριμένο έργο να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η υλοποίηση του, όπως ακριβώς έγινε και με το δημοτικό κτήριο της οδού Ανδρόγεω.

Ο στόχος είναι να αλλάξουν κουφώματα φωτιστικά κλιματισμός και θέρμανση σε όλο το δημοτικό κτήριο της Λότζια και ο σχεδιασμός αυτός έχει μπει σε πρώτο πλάνο για την επόμενη χρονιά.

Πηγή

Εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ”