ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία Σοκ: Καθηγητής ΑΕΙ φακελώνει φοιτητές για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Σε μια απίστευτη καταγγελία για τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και προσωπικό σύμβουλο του Κώστα Γαβρόγλου, Θεοχάρη Αθανασιάδη, προχώρησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Θοδωρής Καράογλου…

…υποστηρίζοντας ότι επιχειρεί να «φακελώσει» τους φοιτητές του, με βάση τη στάση τους στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο βουλευτής, με κοινοβουλευτική ερώτηση στον υπουργό Παιδείας, μιλά για συγκαλυμμένη προσπάθεια του προέδρου του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων να διαχωρίσει τους φοιτητές του ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους για τη συμφωνία, μέσω «άτυπου δημοψηφίσματος» που διενεργεί με πρόσχημα τις φοιτητικές εξετάσεις.

Ο εν λόγω πανεπιστημιακός, που όχι μόνο έχει εκφραστεί πολλάκις κατά της ελληνικότητας της Μακεδονίας, αλλά τυγχάνει και σύμβουλος του Κώστα Γαβρόγλου, όσο και μέλος της Επιτροπής Εθνικού Διαλόγου για την Παιδεία, σύμφωνα με τον «γαλάζιο» βουλευτή ζήτησε από τους φοιτητές του την περασμένη Τρίτη, στο πλαίσιο των γραπτών εξετάσεων, να παρουσιάσουν τις βασικές ρυθμίσεις αυτής της συμφωνίας, ποια είναι η προσωπική άποψή τους για αυτήν και αν θα μπορούσαν να αντλήσουν στοιχεία και επιχειρήματα από την Ιστορία προκειμένου να υποστηρίξουν την άποψή τους.

Με βάση όλα τα παραπάνω, ο κ. Καράογλου ρωτά τον υπουργό Παιδείας -δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος καθηγητής «έχει τοποθετηθεί δημόσια υπέρ της οικουμενικότητας της Μακεδονίας»- αν οι φοιτητές που διαφωνούν με τη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς ως προς την αντικειμενική αξιολόγηση του γραπτού τους.

Την ίδια ώρα, ζητά να πληροφορηθεί ποιος ο σκοπός της εν λόγω ερώτησης, «δεδομένου ότι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε ελάχιστα 24ωρα πριν από τις εξετάσεις», όπως αναφέρει ο βουλευτής.