ΚΡΗΤΗΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Καταρχάς συμφωνία για τη λαϊκή στις φυλακές

ΣΥΝΑΙΝΕΙ ΥΠΟ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Μια ανατρεπτική εξέλιξη αλλάζει όλα τα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της χωροθέτησης της λαϊκής αγοράς της Νέας Αλικαρνασσού, που το προηγούμενο χρονικό διάστημα βρέθηκε στη δύνη μιας θυελλώδους κοινωνικής αναστάτωσης.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Π», με έγγραφό τους το οποίο έστειλαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, οι φύλακες του σωφρονιστικού καταστήματος λένε καταρχήν ναι στη μεταφορά της λαϊκής αγοράς στο δημοτικό ακίνητο έξω από τις φυλακές της Ν. Αλικαρνασσού, με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν κάποια συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που διασφαλίζουν τους όρους φύλαξης των κρατουμένων.

Το έγγραφο της διεύθυνσης των φυλακών προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Το έγγραφο της διεύθυνσης των φυλακών προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης

Συγκεκριμένα τρεις από τους βασικούς όρους που θέτουν οι εργαζόμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος είναι να αξιοποιηθεί το τμήμα του δημοτικού ακινήτου το οποίο βρίσκεται αριστερά του πρώην καταστήματος “Φάρος”.

Επίσης ζητούν να μεγαλώσει σε ύψος η περίφραξη των φυλακών κατά τέσσερα μέτρα. Αντίστοιχα ζητούν να υπάρξει περίφραξη περιμετρικά της λαϊκής αγοράς το ύψος της οποίας να φτάνει τα τέσσερα μέτρα.

Όπως προκύπτει η συμφωνία επήλθε μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της διεύθυνσης της φρουράς των φυλακών με κλιμάκιο του Δήμου με επικεφαλής τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.

Μετά από σειρά συναντήσεων, οι δύο πλευρές κατάφεραν να συμφωνήσουν για το επίμαχο θέμα, γεγονός που ουσιαστικά δίνει διέξοδο στη μεγάλη κοινωνική αναστάτωση που είχε ανακύψει το προηγούμενο διάστημα.

Με σχετικό έγγραφό τους προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι εργαζόμενοι στις φυλακές Ν.Αλικαρνσσού γνωστοποιούν την εξέλιξη της καταρχήν συναίνεσής τους με την προϋπόθεση  να  γίνουν σεβαστοί οι όροι που έχουν θέσει.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για το θέμα της εγκατάστασης της λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο δημοτικό ακίνητο η Αστυνομία εξακολουθεί είναι κάθετα αντίθετη.

Η εξέλιξη αυτή έγινε αποδεκτή με ικανοποίηση από τη δημοτική Αρχή καθώς πλέον ανοίγει ο δρόμος για τη δημιουργία της πρώτης μόνιμης λαϊκής αγοράς στο Δήμο Ηρακλείου, με κανόνες και όρους που μπορούν να διασφαλίσουν ποιοτική την εξυπηρέτηση πολιτών αλλά και ένα σωστά οργανωμένο εργασιακό περιβάλλον για τους παραγωγούς και τους εμπόρους.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής Αρχής, το πλάνο που έχει τεθεί είναι να αρχίσουν το συντομότερο δυνατό οι εργασίες διαμόρφωσης του δημοτικού ακινήτου, με σκοπό το αργότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει ολοκληρωθεί όλη η υποδομή και να προχωρήσει η μετεγκατάσταση της λαϊκής αγοράς, που θα δώσει οριστικό τέλος σε ένα πρόβλημα με πολυεπίπεδες κοινωνικές παραμέτρους που μπορεί να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού και η τοπική κοινωνία συναινεί με τη συγκεκριμένη επιλογή αλλά και οι έμποροι και παραγωγοί.

patris.gr