ΚΡΗΤΗ

Κατεβαίνουν στις εκλογές για να αποτρέψουν τη δημιουργία του αεροδρομίου !

Σε Δημοτική κίνηση μετατρέπεται η “Πρωτοβουλία Πολιτών για τη Διάσωση, Προβολή και Αειφόρο Ανάπτυξη της Πεδιάδας” με σκοπό όπως τονίστηκε στο πλαίσιο της λαϊκής συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, να αποτυπωθούν στις εκλογές οι αντιδράσεις κατά του αεροδρομίου στο Καστέλι.

Οι κάτοικοι και οι σύλλογοι της Πεδιάδος, εμφανίστηκαν για μια ακόμα φορά αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν τη δημιουργία αεροδρομίου στην περιοχή τους.

Για την προσεχή Τετάρτη αποφασίστηκε η πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας για το θέμα του αεροδρομίου στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Τον λόγο στην συνέλευση πήραν αρκετά άτομα και ακούστηκαν πολλές απόψεις ενώ όπως τόνισαν, δεν θα επιτρέψουν σε καμία περίπτωση τη δημιουργία αεροδρομίου εις βάρος της τοπικής κοινωνίας.

Η Πρωτοβουλία κάνει λόγο για σοβαρές περιβαλλοντολογικές συνέπειες, όπως η μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα, καθώς και η καταστροφή χιλιάδων ελαιόδεντρων ενώ όπως αναφέρθηκε, η σημαντική μείωση της καλλιεργήσιμης γης δεν εξασφαλίζει εισόδημα ικανό για αξιοπρεπή διαβίωση.

Παράλληλα, ο Σύλλογος Ιδιοκτητών και Κατοίκων της περιοχής του Ευαγγελισμού Πεδιάδος «Ο ΚΥΠΕΡΑΣ», κατέθεσε υπόμνημα σε υπουργούς, αρχηγούς κομμάτων, δημάρχους, αλλά και τον περιφερειάρχη Κρήτης, σύμφωνα με το οποίο ζητείται η επίσημη θέση όλων για το θέμα ενώ ξεκαθαρίζουν την πλήρη αντίθεσή τους στην κατασκευή του έργου και δηλώνουν ότι θα εμποδίσουν την κατασκευή του αεροδρομίου, με όλα τα μέσα.

Πηγή

efsyn.gr