ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Γκαγκάκη: Το ατόπημα, η δημόσια συγγνώμη και η παραίτηση από τον Δήμο Αθηναίων

 

Αλυσιδωτές εξελίξεις μετά τα σχόλια στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα για τη φοιτήτρια που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στη βιβλιοθήκη του ΑΠΘ

Η παραίτησή της από Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Αθηναίων και από τη θέση του προέδρου της Τεχνόπολης, αποτέλεσε το τίμημα που πλήρωσε η Κατερίνα Γκαγκάκη, για το ατυχές σχόλιό της στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, αναφορικά με το θέμα μίας φοιτήτριας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από άλλον φοιτητή.

Ο σάλος που ακολούθησε για τον τρόπο που παρουσιάστηκε και αντιμετωπίστηκε το θέμα στην εκπομπή του γνωστού παρουσιαστή, προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις και συνέπειες σε όσους συμμετείχαν, ανάμεσά τους και η πρόεδρος της Τεχνόπολης και δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Γκαγκάκη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε δεκτή την παραίτηση της κυρίας Γκαγκάκη, η οποία αντιλήφθηκε το λάθος της και ζήτησε δημόσια συγγνώμη μέσω των social media. Σύμφωνα με το περιβάλλον της, η ίδια βρίσκεται σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, καθώς συνειδητοποίησε τη σοβαρότητα του ατοπήματός της.

Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων ανέφερε τα εξής:

«Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις, για λόγους ευθιξίας, της Δημοτικής Συμβούλου Κατερίνας Γκαγκάκη, από τη θέση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της «Τεχνόπολις» και της Δήμητρας – Ινέζ Αγγελή – Λυκούδη από τη θέση της Εντεταλμένης Δημοτικής Συμβούλου για το Παιδί.

Η νέα Δημοτική Αρχή της Αθήνας συνεχίζει απρόσκοπτα. Καμία σκιά, καμία πολιτική εκμετάλλευση του έργου και της προσπάθειας που έχει ξεκινήσει στην πόλη μας….».

Τι έχει προηγηθεί

Το  περιστατικό σχολίασαν εκτενώς ο Γιώργος Λιάγκας και το πάνελ του στην εκπομπή «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», διακωμωδώντας το περιστατικό, χωρίς να λείψουν μάλιστα τα γέλια τόσο από τον παρουσιαστή όσο και από την Κατερίνα Γκαγκάκη και την Ελένη Τσολάκη. Πήγαν, μάλιστα, μέχρι και να αναπαραστήσουν ζωντανά το περιστατικό.

Ο τρόπος που επέλεξαν να σχολιάσουν το γεγονός, ο οποίος καταδείκνυε ότι δεν έχουν πάρει την είδηση σοβαρά, μια είδηση σεξουαλικής παρενόχλησης, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, τόσο από άλλες εκπομπές και πρόσωπα της σόουμπιζ, όσο και από χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Πολλές από τις αντιδράσεις αφορούσαν την Κατερίνα Γκαγκάκη και τη θέση που κατέχει στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, στο πλευρό του δημάρχου, Κώστα Μπακογιάννη καθώς είναι υπεύθυνη του τομέα Πολιτισμού του Δήμου Αθηναίων και πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τεχνόπολης, με κύριο αίτημα των αντιδράσεων να παραιτηθεί από το αξίωμά της.
Το απόγευμα της Τετάρτης, την αντικατάσταση της Κατερίνας Γκαγκάκη από την Τεχνόπολη, ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας – η δημοτική παράταξη που πρόσκεται στο ΚΚΕ. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Η Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας ζητά την αντικατάσταση της κας Αικατερίνης Γκαγκάκη από τη θέση της Προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολης, λόγω της στάσης της σε τηλεοπτική εκπομπή σε θέμα περιστατικού σεξουαλικής παρενόχλησης φοιτήτριας στο ΑΠΘ».

Σημειώνεται ότι την Τρίτη, ο επικεφαλής της παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ», Παύλος Γερουλάνος, με ανάρτησή του στο Facebook  είχε ζητήσει επίσης την παραίτηση της κ. Γκαγκάκη.

11

Δείτε βίντεο: Κατερίνα Γκαγκάκη: Ζήτησε από τον Μπακογιάννη να κάνει δεκτή την παραίτησή της