ΚΡΗΤΗ

Κατ’ οίκον περιορισμός για το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στα Χανιά

Σε ετοιμότητα είναι το Νοσοκομείο Χανίων, ώστε να υποδεχθεί τον 66χρονο πολίτη ο οποίος βρέθηκε θετικός σε τεστ για κορωνοϊό, το οποίο πραγματοποίησε με δική του πρωτοβουλία απευθυνόμενος σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Ο 66χρονος παραμένει σπίτι του σε καλή κατάσταση και είναι σε επικοινωνία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας.

Η επιστροφή του παιδιού του από τη Βρετανία ήταν η αφορμή που θορύβησε τον 66χρονο για να κάνει το τεστ στα Χανιά για κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να είναι σήμερα το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που διαγνώστηκε στον νομό.

Σύμφωνα με πληροφορίες των “Χανιώτικων Νέων”, το αξιοσημείωτο στην υπόθεση είναι πως το παιδί του 66χρονου είχε εξεταστεί και βγήκε αρνητικό. Ο ίδιος όμως, μη νιώθοντας καλά τις τελευταίες ημέρες, έκανε το τέστ το περασμένο Σάββατο σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο και σήμερα βγήκε θετικό.

Ο 66χρονος είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον ΕΟΔΥ, έχει καλή κλινική εικόνα με χαμηλό πυρετό και θα παραμείνει σε χώρο στην περιοχή της επαρχίας Κισσάμου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είναι μόνιμος κάτοικος ή επισκέπτης.

Αν κριθεί απαραίτητο, το νοσοκομείο Χανίων είναι σε αναμονή να τον νοσηλεύσει. Παράλληλα γίνονται όλες οι διαδικασίες για να εντοπιστούν άνθρωποι με τους οποίους ενδεχομένως να έχει έρθει σε επαφή.

Πηγή: Χανιώτικα Νέα