ΚΡΗΤΗ

ΚΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: Πληρώματα σε κίνδυνο από… παλιά περιπολικά

Εγκαύματα υπέστη αστυνομικός του Α.Τ. Αγίου Νικολάου όταν από μηχανική βλάβη του περιπολικού που ήταν οδηγός έσπασε το ψυγείο και καυτό νερό χύθηκε στα πόδια του. Το περιστατικό έγινε προχθές και ο αστυνομικός μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Λασιθίου με επιστολή της προς τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Μ. Καραμαλάκη χαρακτηρίζει “επιτακτική ανάγκη” την “άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων, κοστοβόρων και εν τέλει επικίνδυνων οχημάτων και την αντικατάσταση αυτών με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα”.

Στην επιστολή αναφέρεται:

“Η Ένωση μας, πολλές φορές κατά το παρελθόν, είχε τονίσει την αναγκαιότητα ανανέωσης στόλου οχημάτων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λασιθίου, καθώς και την βελτιστοποίηση συντήρησης των υφιστάμενων οχημάτων, αφού, λόγω της παλαιότητάς τους (πολλά εξ αυτών άνω της 15ετίας) παρουσιάζουν πολλά μηχανικά προβλήματα, με αποτέλεσμα αυτά να αποτελούν όχι μόνο εμπόδιο στην εκπλήρωση της αποστολής μας αλλά και απειλή για τη σωματική ακεραιότητα και υγεία των συναδέλφων μας.

Το χθεσινό περιστατικό, όπου λόγω μηχανικής βλάβης περιπολικού οχήματος προκλήθηκε τραυματισμός (εγκαύματα) σε συνάδελφό μας, ήρθε να επιβεβαιώσει δυστυχώς αυτές μας τις επισημάνσεις και ανησυχίες.

Πιστεύουμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η άμεση απόσυρση των απαρχαιωμένων, κοστοβόρων και εν τέλει επικίνδυνων οχημάτων και η αντικατάσταση αυτών με σύγχρονα και ασφαλή οχήματα.

Η σωματική ακεραιότητα και η υγεία των συναδέλφων μας είναι ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ!  Θωρακίστε το Λασίθι άμεσα, ενόψει και της τουριστικής περιόδου, πριν θρηνήσουμε θύματα!”.