ΚΡΗΤΗ

Κοιλάδα της απόγνωσης… στον Κερίτη

Σε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της Περιφέρειας Κρήτης προτίθενται να προχωρήσουν την ερχόμενη Πέμπτη κάτοικοι και ιδιοκτήτες γης στην κοιλάδα του Κερίτη, διαμαρτυρόμενοι για τη μη πραγματοποίηση έργων καθαρισμού του ποταμιού.

Mάλιστα οι κάτοικοι σκέφτονται σοβαρά να προχωρήσουν ακόμα και στον αποκλεισμό της Εθνικής οδού θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να δηλώσουν την αγανάκτηση τους αλλά και να πιέσουν τους αρμόδιους να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους.
Χαρακτηριστικά οι κ. Μαρκέλος Κουνάκης, Κώστας Βουρδουμπάς, Στέλιος Μυλωνάκης, Νίκος Κυριακάκης μας σημείωσαν ότι σήμερα Πέμπτη δεκάδες κάτοικοι από το Πατελάρι, τις Βρύσες Κυδωνίας, τον Πλατανιά και την ευρύτερη περιοχή θα καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα στα δικαστήρια σε βάρος της Περιφέρειας.

Οι κάτοικοι της περιοχής δηλώνουν αγανακτισμένοι καθώς παρότι έχουν πάρει διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις εδώ και εβδομάδες ότι το ποτάμι θα καθαριστεί μέχρι και την εθνική οδό δεν έχουν δει ακόμα να γίνεται τίποτα.
Χαρακτηριστικά ιδιοκτήτες καλλιεργήσιμης γης μας επισήμαναν πως «παρά τις διαβεβαιώσεις εδώ και πάνω από 10 ημέρες ο εργολάβος εργάζεται στο τμήμα του ποταμού μέχρι τα Δρακιανά. Από εκεί και κάτω, στην περιοχή που επλήγη περισσότερο δεν βλέπουμε τίποτα».

Τα “Χ.ν.” είχαν κάνει μια περιήγηση στην περιοχή από τη γέφυρα της εθνικής οδού και του κόμβου του Πλατανιά μέχρι και το Πατελάρι. Τότε είχαμε δει ότι ακόμα και σε απόσταση 400 και 500 μέτρων από τη κοίτη του ποταμού τα πάντα σχεδόν παραμένουν καλυμμένα με λάσπη ενώ το ποτάμι από τη γέφυρα της Εθνικής οδού μέχρι και τα Δρακιανά είναι σχεδόν αδιάβατο από μεγάλους όγκους χώματος, καλαμιών κα.
Σε περίπτωση ισχυρής νεροποντής ο κίνδυνος να πλημμυρίσουν για άλλη μια φορά καλλιέργειες, να κινδυνεύσουν περιουσίες και ανθρώπινες ζωές είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

Χανιώτικα νέα