ΓΥΝΑΙΚΑ

Κομμωτήριο: Ένα σαλόνι ψυχανάλυσης και ψυχοθεραπείας

  Της  Ρίκης  Ματαλλιωτάκη 

 

Δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι ούτε και πολλά περιθώρια για να χαλαρώσει μια γυναίκα μετά από μια αγχώδη και κουραστική εβδομάδα  εργασίας.  Ένας από αυτούς τους λίγους, μα και τους σημαντικότερους  ίσως τρόπους, είναι τα δρώμενα μέσα στο χώρο του κομμωτηρίου της. Εκεί όχι μόνο μπαίνει αλλιώτικη και  βγαίνει αλλιώτικη,  πιο νέα, πιο δροσερή και πιο ανανεωμένη, άρα και πιο χαλαρή,  αλλά συνάμα της δίνεται  επίσης και η ευκαιρία να  μιλήσει και να εξομολογηθεί στην κομμώτρια της προβλήματα που την πιέζουν και που μπορεί να είναι ας πούμε από ένα καβγαδάκι δίχως σημασία  που έκανε το πρωί  με τον άνδρα της  έως ένα σοβαρό πρόβλημα απόλυσης που αντιμετωπίζει στην δουλειά της.

Είναι γνωστό τοις πάση πως τα καφενεία στην Ελλάδα  κρατούν τον ρόλο της Βουλής και τα κομμωτήρια   αντικαθιστούν τα σαλόνια των ψυχοθεραπευτών που ευτυχώς σε εμάς εδώ  στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένα όσο στην Ευρώπη και  γενικά στο εξωτερικό.

Μια επίσκεψη λοιπόν  στο κομμωτήριο ( ε, όχι όμως και την μέρα..)  είναι γεγονός πως τον ψυχοθεραπευτή τον κάνει πέρα…

Οι συμβουλές που ακολουθούν πάντως, πιστέψτε με, δόθηκαν με απόλυτα καλή πίστη και δίχως ουδεμία   υστεροβουλία από  ειδικούς που  με τη βούρτσα και το πιστολάκι  αντικαθιστούν επάξια  τον ρόλο του ψυχοθεραπευτή,   και σίγουρα  εσείς δεν έχετε να χάσετε τίποτα  αν τις ακολουθήσετε:

1 Μετά από μία ερωτική χασούρα  ή ακόμα πιο πολύ ένα «κέρατο» που σας φόρεσαν, αφήστε στην άκρη την απογοήτευση και  κουρέψτε τα μαλλιά σας. όχι μόνο πολύ κοντά αλλά τολμήστε μάλιστα να τα  στήσετε και με ζελέ « καρφάκια» Το πέταμα των μαλλιών λειτουργεί σαν  να πετάτε από πάνω σας το κακό και το  μαλλί καρφάκι σαν να καρφώνετε στη κυριολεξία τον άπιστο  αφού αν σας δει με τέτοιο εκκεντρικό λουκ δεν θα σας αναγνωρίσει κι  είναι σίγουρο ότι μετά θα βλαστημά απαρηγόρητος  την ώρα και την στιγμή που σας άφηνε..

2 Αν νομίζετε τώρα ότι είστε και από τις πολύ τολμηρές και θέλετε να τον κοντράρετε ακόμα έως ορίων του , μετά  το κόψιμο δοκιμάστε κι ένα ροζ, ή μοβ, ή πορτοκαλί χρωματάκι, και που ξέρετε, ίσως έτσι να ρίξετε τον άνδρα της ζωής σας…

3 Κι αφού είναι γεγονός πως η τύχη βρίσκεται πάντα με το μέρος των τολμηρών, δοκιμάστε  ειδικά σε ότι αφορά το κόψιμο και θα πειστείτε αρκεί  βέβαια να μην λυπηθείτε τα μαλλιά σας και να τα θυσιάστε. Έτσι κι αλλιώς τρίχες είναι αυτές  και ξαναμεγαλώνουν..

4 Αν έχετε βαρεθεί την ζωή σας από πλήξη και ρουτίνα, ένα ντακαπάζ γενικής αλλαγής χρώματος  είναι σίγουρο ότι θα φωτίσει με περισσότερο χρώμα την  καθημερινότητα σας. Αν πάλι δεν είστε των πολύ έντονων και ξαφνικών αλλαγών, συνηθίστε  την αλλαγή σιγά σιγά με τις ανταύγειες έως ότου σας συνηθίσουν κι οι άλλοι και μετά  θα δείτε πόσο εύκολα γίνεται και το μεγάλο βήμα.

 

5 Ένα διαφορετικό κούρεμα ανά εξάμηνο αλλάζει όχι μόνο την δική σας ψυχολογία και διάθεση προς το καλύτερο ασφαλώς, αλλά και την διάθεση ακόμα που σας αντιμετωπίζουν όλοι οι υπόλοιποι. Σε κανένα δεν αρέσει να βλέπει συνεχώς τα ίδια και τα ίδια

 

6 Αν και δεν είναι πολύ στην μόδα, η περμανάντ συνίσταται πάντοτε όχι μόνο σαν κλασική αλλαγή , και σε κοντά και σε μακριά μαλλιά ,αλλά και σαν πρακτική λύση εξυπηρέτησης  μια  και είναι ένας  σίγουρος τρόπος να  διατηρείς το χτένισμα σου για όσο θέλεις χωρίς την απαραίτητη εβδομαδιαία επίσκεψη στο κομμωτήριο.( η συγκεκριμένη συμβουλή  δεν είναι ασφαλώς  και η πλέον συμφέρουσα για τα κομμωτήρια, εν πάση περιπτώσει  όμως δόθηκε τιμής ένεκεν στην υπογράφουσα η οποία για το χατήρι σας χαλά την «συμφωνία σιωπής..»  με την σειρά της την δίνει σε εσάς.. Προσέξτε  το αυτό και σε περίπτωση ανταπάδωσης μην  ξεχνάτε ποτέ εκείνον που σας έχει εξυπηρετήσει..

 

7 Και τέλος για ότι σας απασχολεί εμπιστευτείτε απόλυτα τον  ή την κομμώτρια σας οι οποίοι είναι έτοιμοι να σας ακούσουν με εχεμύθεια όχι απλώς  ψυχαναλυτή αλλά εξομολογητή στην κυριολεξία.. Πρώτον σας καλύπτει το επαγγελματικό απόρρητο, και δεύτερον αν  έλεγαν αυτοί όλα όσα άκουγαν, όχι μόνο πολύ σύντομα θα έπαυαν να βγάζουν αξιοπρεπώς το ψωμάκι τους, αλλά  θα είχαν  επίσης   κλείσει  με την φλυαρία τους σπίτια και σπίτια μια και  .. ποιος είναι ο φονιάς;  Μα εκείνος φυσικά  που  έδωσε το μαντάτο..