ΕΛΛΑΔΑ

Κοροναϊός: Οι πιστοί αψήφησαν τον κίνδυνο και τις οδηγίες – Γεμάτες οι εκκλησίες

Πάρα πολλοί, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών, γέμισαν τους ναούς ανήμερα της γιορτής της Ορθοδοξίας και, όπως δήλωσαν κάποιοι στην κάμερα του Open Tv, δεν φοβούνται τίποτα

Την ίδια στιγμή κατά την οποία συνεχίζεται η μάχη κατά του κοροναϊού, αμείωτη ήταν η προσέλευση των πιστών στην εκκλησία για τη γιορτή της Ορθοδοξίας. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open Tv, αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, ενώ προσκύνησαν τις εικόνες με τους αγίους.

Πολλοί πιστοί, παρά τις προειδοποιήσεις ειδικών, γέμισαν τις εκκλησίες ανήμερα της μεγάλης γιορτής, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στην κάμερα του Ανοιχτού καναλιού, ενώ οι νεωκόροι καθάριζαν συστηματικά τις εικόνες. Βέβαια, δεν ήταν μόνο οι πολίτες που γέμισαν τις εκκλησίες, αλλά και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μαζί με υπουργούς και βουλευτές, οι οποίοι αψήφησαν τον κοροναϊό και επιτέλεσαν το θρησκευτικό τους καθήκον. Όλοι μαζί μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, φίλησαν και τον σταυρό και το χέρι του Αρχιεπισκόπου.

Οι υπεύθυνοι των ναών λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης με αντισηπτικά και απολυμάνσεις, ενώ πολλοί πιστοί, στο ίδιο ρεπορτάζ, τόνισαν ότι «από την εκκλησία και τη Θεία Κοινωνία δεν έχει να φοβάται κανείς τίποτα». Η Ιερά Σύνοδος, η οποία συνεδριάζει τη Δευτέρα, συνιστά στις ευπαθείς ομάδες να προφυλάσσονται και όλοι να τηρούν τους κανόνες υγιεινής. Ωστόσο, Μητροπολίτες και κληρικοί έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στο ενδεχόμενο να υπάρξουν μέτρα για τη Θεία Κοινωνία, όπως έχουν ζητήσει ορισμένοι λοιμωξιολόγοι και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε το ρεπορτάζ όπως μεταδόθηκε από το κεντρικό δελτίο του Open την Κυριακή