ΚΟΣΜΟΣ

Κορωναϊός: Συνελήφθη γυναίκα που απέκρυψε πως ήρθε σε επαφή με άτομο από την επαρχία Χουμπέι

Ηαστυνομία της Κίνας συνέλαβε μια γυναίκα διότι «απέκρυψε εσκεμμένα» ότι είχε έλθει σε επαφή με κάποιον από περιοχή που πλήττεται από τον νέο κοροναϊό.

Σύμφωνα με τις κινεζικές αρχές, η γυναίκα κατηγορείται πως έθεσε σε κίνδυνο τις προσπάθειες να ανακοπεί η εξάπλωση της επιδημίας του κοροναϊού, όπως μετέδωσε το κινεζικό επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Σαρωτικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού

Οι κινεζικές αρχές έχουν επιβάλλει σαρωτικά μέτρα για να περιορίσουν τη διάδοση του κοροναϊού. Έχουν πρακτικά θέσει σε καραντίνα ολόκληρη την επαρχία Χουμπέι, όπου εμφανίστηκε ο 2019-nCoV τον Δεκέμβριο, και απαιτούν όποιος την επισκέφθηκε να τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες.

Τις τελευταίες ώρες δόθηκε στο διαδίκτυο βίντεο, στο οποίο Drone της Κίνας κάνουν συστάσεις σε πολίτες που δεν παίρνουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, μάσκα και περιορισμό της μετακίνησης, για την πρόληψη από τον κοροναϊό.

Στους 425 οι νεκροί από τον κοροναϊό

Ο αριθμός των νεκρών από τον κοροναϊό στην ηπειρωτική Κίνα έχει αυξηθεί σε 425 νεκρούς και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 20.000, ανακοίνωσαν οι αρχές σήμερα. Η γυναίκα που τέθηκε υπό κράτηση, 36 ετών — οι αρχές δημοσιοποίησαν μόνο το επώνυμό της, Λιου — έβλαψε τις προσπάθειες πρόληψης και ελέγχου με τον τρόπο που ενήργησε και οι αρχές του δήμου της Τιαντζίν την έθεσαν υπό «διοικητική κράτηση». Το Νέα Κίνα δεν διευκρίνισε ως πότε θα παραμείνει υπό κράτηση.

Απειλεί με αυστηρές ποινές τους πολίτες η Κίνα

Οι αρχές έχουν απειλήσει ότι θα επιβάλλονται αυστηρές ποινές σε οποιονδήποτε παραβιάζει τον νόμο και προσκόπτει τις προσπάθειες καταπολέμησης της επιδημίας του κοροναϊού. Δικαστήριο στην επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ έχει διαμηνύσει, σύμφωνα με το δημοσίευμα του ΑΠΕ, πως όποιος μεταδίδει εσκεμμένα τον κοροναϊό θα βρεθεί αντιμέτωπος ακόμα και με την ποινή του θανάτου.

Εξάλλου η αστυνομία στην επαρχία Τσινγκάι διενεργεί έρευνα σε βάρος ενός άνδρα που είναι φορέας του κοροναϊού και κατηγορείται πως προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα στις προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της επιδημίας και έβλαψε «τη δημόσια υγεία», μετέδωσε το Νέα Κίνα, χωρίς να υπεισέλθει σε περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή.