ΚΡΗΤΗ

Κορωνοϊός: Έλεγχος σε 4μελή παρέα στην Κρήτη – Οι 3 είχαν συμπτώματα

Ελήφθη επίχρισμα και εξετάζεται στο Εργαστήριο Ιολογίας της Ιατρικής Σχολής

Από το Σάββατο μπήκε εκτάκτως στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής του Παν/μιου Κρήτης. Το εργαστήριο με επικεφαλής τον καθηγητή Γιώργο Σουρβίνο εξετάζει τέσσερα δείγματα τα οποία εστάλησαν από το Ρέθυμνο.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες για την περίπτωση μιας παρέας 4 ατόμων – δύο νέες και δύο νέοι- που επέστρεψαν στις 28 Φεβρουαρίου από την Ιταλία.

Ο ένας είχε ελαφρά συμπτώματα, οι δύο είχαν την Παρασκευή συμπτώματα και το Σάββατο υποχώρησαν και το τέταρτο άτομο δεν είχε συμπτώματα. Ξεκαθαρίζεται πάντως ότι πρόκειται για ενδείξεις και όχι βέβαια συμπτώματα κορωνοϊού.

Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε να ακολουθηθούν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για ενδείξεις οι οποίες ενδεχομένως να συνδέονται με τον κορωνοϊό και στις 12 το μεσημέρι απευθύνθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ στο Βενιζέλειο νοσοκομείο όπου ελήφθη επίχρισμα και αποχώρησαν.

Έλεγχοι από το Εργαστήριο Ιολογίας μετά την αποκάλυψη

Υπενθυμίζεται ότι η αποκάλυψη της εκπομπής «Αντιθέσεις» την Παρασκευή για το γεγονός πως το Ιολογικό Εργαστήριο της Ιατρικής Σχολής παρέμενε ανενεργό με αποτέλεσμα να χάνεται πολύτιμος χρόνος στο κομμάτι της άμεσης διάγνωσης αφού τα δείγματα έπρεπε να «ταξιδέψουν» μέχρι το Ινστιτούτο Παστέρ, προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Μαξίμου το οποίο αποφάσισε την ενεργοποίηση του επίμαχου εργαστηρίου από την προσεχή Τρίτη προκειμένου να καταλήγουν εκεί όλα τα δείγματα που αφορούν την Κρήτη.

Ωστόσο οι εξελίξεις κινητοποίησαν άμεσα τους επιστήμονες οι οποίοι προχώρησαν στην άμεση επαναλειτουργία του από το Σάββατο κιόλας.