ΕΛΛΑΔΑ

Κορωνοϊός: Το ταξίδι της 38χρονης στο Μιλάνο και οι κινήσεις της μετά την επιστροφή στη Θεσσαλονίκη

Χώρος υψηλού κινδύνου το δημαρχείο Θεσσαλονίκης όπου βρέθηκε επί ώρες τη Δευτέρα η γυναίκα -Συστάσεις σε όσους ήρθαν σε επαφή μαζί της να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους – Σε εξέλιξη σύσκεψη υπό τον Κ. Ζέρβα

Επιχειρηματίας στον χώρο της μόδας είναι η 38χρονη γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη που διαγνώσθηκε ως «ασθενής μηδέν» του κορωνοϊού στην Ελλάδα. Η νεαρή γυναίκα είναι μητέρα ενός παιδιού, που μαζί με τον σύζυγο και τη μητέρα της έχουν ήδη κληθεί για εξετάσεις. Παράλληλα, η 38χρονη είναι ενεργή στα κοινά της Θεσσαλονίκης, εκλεγμένη διαμερισματική σύμβουλος και μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετείχε τη Δευτέρα στο δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Για το λόγο αυτό μάλιστα, δίνονται συστάσεις σε όσους βρέθηκαν στην αίθουσα να περιορισουν τις μετακινήσεις τους και να παρακολουθούν επισταμένα την υγεία τους. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 38χρονη ανέβασε πυρετό λίγες ώρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου όπου είχε παραμείνει τρεις ώρες.

kor2
Η «προφητική» ανάρτηση της 38χρονης στο facebook μισή ώρα αφότου επέστρεψε από το Μιλάνο, την περασμένη Κυριακή: «Επιτέλους στο αεροδρόμιο», γράφει και συνοδεύει το μήνυμα ανακούφισης για την επιστροφή της με ρεπορτάζ για το «χτύπημα» του κορωνοϊου στην εβδομάδα μόδας του Μιλάνου

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης και ειδικά η αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου χαρακτηρίζεται πλέον ως  χώρος υψηλού κινδύνου.

Την ίδια ώρα, ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκάλεσε σύσκεψη στο δημαρχείο, παρουσία αντιδημάρχων και στελεχών του δήμου . Όπως αναφέρεται, ο κ. Ζέρβας βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια καθώς και με τον επικεφαλής του ΕΟΔΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένονται ανακοινώσεις για ακυρώσεις και αναβολές εκδηλώσεων. Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν με το πέρας της σύσκεψης.

Η κλινική εικόνα της γυναίκας, όπως επεσήμανε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας είναι γενικά καλή και λαμβάνει αντιιική αγωγή, νοσηλευόμενη σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο ΑΧΕΠΑ. Η 38χρονη  μετέβη στο Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους, καθώς διεξαγόταν η εβδομάδα μόδας με σειρά επιδείξεων και εκδηλώσεων. Επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της περασμένης Κυριακής και ενώ στην Ιταλία είχαν αρχίσει να διαπιστώνονται διαδοχικά κρούσματα της νόσου.