ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αγνοείται για 5η ημέρα η Αμερικανίδα βιολόγος -Εντατικές έρευνες των ΕΜΑΚ σε φαράγγι

Mε αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΜΑΚ για τον εντοπισμό της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ήτον που αγνοείται από το μεσημέρι της Τρίτης, στα Χανιά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, ηγ ΕΜΑΚ το μεσημέρι της Κυριακής εισήλθε για πρώτη φορά στο φαράγγι Αφράτα στην περιοχή όπου και διεξάγει έρευνες. Θα χρειαστούν περίπου τρεις ώρες για να «χτενίσουν» ολόκληρη την περιοχή για την Αμερικανίδα τα ίχνη της οποίας αγνοούνται εδώ και πέντε ημέρες.

Πάντως, η ευρύτερη περιοχή του Κολυμπαρίου έχει ερευνηθεί σχολαστικά χωρίς να έχει βρεθεί κάποιο ίχνος της αγνοούμενης. Υπενθυμίζεται πως στην έρευνα που συντονίζει η Ελληνική Αστυνομία συμμετέχουν βατραχάνθρωποι, η ΕΜΑΚ με drone και εκπαιδευμένο σκύλο, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης – Παράρτημα Ηρακλείου, κλιμάκιο από το Χαμόγελο του Παιδιού, της Επίλεκτης Ομάδας Ειδικών Αποστολών Χανίων, ενώ έγιναν έρευνες και από αέρος με αεροσκάφος της Αερολέσχης Χανίων.

Βρέθηκε το κινητό της τηλέφωνο σε ξενοδοχείο των Χανίων
Στο δωμάτιο της Αμερικανίδας – για την οποία έχει εκδοθεί και silver alert – τα πάντα βρέθηκαν σε απόλυτη τάξη. Εκεί βρέθηκε και το κινητό της τηλέφωνο, και αυτό είναι ένα στοιχείο που προβληματίζει τις Αρχές.

Την ίδια ώρα, συνάδελφοι, συγγενείς και φίλοι της 60χρονης Αμερικανίδας, προσφέρουν 50.000 ευρώ για την παροχή πληροφοριών που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες.

Η βιολόγος που βρίσκονταν στα Χανιά, είναι 60 ετών και όταν έφυγε για πεζοπορία, όπως εικάζεται, είχε αφήσει τα πράγματά της στο δωμάτιό της. Αφορμή της επίσκεψής της στην Ελλάδα, είναι ένα συνέδριο βιολογίας.