ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Ανησυχία πολιτών για ύποπτες κλήσεις από το … Λονδίνο

Εκατοντάδες Ηρακλειώτες δέχονται τις τελευταίες ημέρες ύποπτες κλήσεις από αριθμό που παραπέμπει στο Λονδίνο.
Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών που έφτασαν στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr οι κλήσεις γίνονται από συγκεκριμένο αριθμό (βλέπε φωτό)  προκαλώντας την ανησυχία τους γιατί άλλοι έχουν συγγενείς στο Λονδίνο και άλλοι παιδιά που σπουδάζουν.

( Ο ύποπτος αριθμός που καλεί από το Λονδίνο)

Οι ύποπτες κλήσεις συνοδεύονται για όποιον κάνει το λάθος να απαντήσει από μια γυναικεία φωνή που με σπασμένα Ελληνικά ή και  αγγλικά λέει κάποιες ασυναρτησίες και μετά κλείνει το τηλέφωνο. Η ανησυχία είναι μεγάλη καθώς όσοι έχουν δεχτοί κλήσεις δεν γνωρίζουν εάν χρεώνονται και με ποιον τρόπο οι απατεώνες δρουν.

Πάντως περιστατικά έχουν σημειωθεί στο παρελθόν με κλήσεις και από άλλες χώρες με αποτέλεσμα η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ενημερώνοντας σχετικά με κλήσεις και μηνύματα κινητής τηλεφωνίας ( sms ) από άγνωστους τηλεφωνικούς αριθμούς του εξωτερικού, που στοχεύουν στην οικονομική τους εξαπάτηση τους καλούσε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε αυτούς τους αριθμούς.
Γεγονός είναι όμως ότι ο συγκεκριμένος αριθμός από το Λονδίνο δεν ήταν απλώς μια αναπάντητη κλήση αλλά μια γυναικεία φωνή μιλούσε κανονικά για δευτερόλεπτα με τους πολίτες.