ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Αντιδράσεις και δυσαρέσκεια για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

 

Σοβαρή εμπλοκή στο θέμα δημιουργίας hot spot στην Κρήτη για την φιλοξενία, σε πρώτη φάση, 1.500 προσφύγων και μεταναστών, μετά τη συνάντηση που έγινε χθες στο Υπουργείο Εσωτερικών παρουσία του περιφερειάρχη Κρήτης και του Δημάρχου Ρεθύμνου και του αντιδημάρχου Φαιστού.

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης σε συνέντευξή του σήμερα στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη έκανε λόγο για “σχεδιασμό από την αρχή του όλου θέματος, υποστηρίζοντας ότι η λύση του πρώην στρατοπέδου των Αρμένων, δεν αποτελεί πλέον επιλογή”, αν και οι πληροφορίες φέρουν την κυβέρνηση να επιμένει στο εν λόγω σημείο.

“Οι επιλογές των Αρμένων και του Τυμπακίου δεν ήταν οι σωστές και δημιουργούν προβλήματα”, είπε ο δήμαρχος αφήνοντας σαφείς αιχμές για τον τρόπο διαχείρισης του όλου θέματος από την πλευρά της κυβέρνησης.

Κατηγορηματικός ότι η περιοχή του δε μπορεί να φιλοξενήσει το hot spot που σχεδιάζει να δημιουργήσει η κυβέρνηση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Φαιστού Γρηγόρης Νικολιδάκης.

Η περιοχή μας δε μπορεί να φιλοξενήσει πρόσφυγες και μετανάστες, την ώρα που εδώ ζουν εδώ πάνω από 3.500 μετανάστες. Ήδη υπάρχουν πολλά περιστατικά με ξυλοδαρμούς ακόμα και δολοφονίες μεταξύ μεταναστών που ανησυχούν την τοπική κοινωνία, τόνισε ο κ. Νικολιδάκης. “Ευτυχώς το κατάλαβαν και εξαίρεσαν το Τυμπάκι”, είπε ο δήμαρχος.

Οι αναταράξεις είναι έντονες στους κόλπους των δημάρχων οι οποίοι εκφράζουν μεγάλη δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. Την ίδια ώρα ενόχληση εκφράζεται και από το γεγονός ότι σε μία τόσο σημαντική συνάντηση δεν εκλήθη το πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Γιάννης Κουράκης, ο οποίος εκφράζει και τη βούληση της αυτοδιοίκησης στο νησί.

Αλλωστε η ΠΕΔ έχει λάβει θέση για τη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών, στα πρότυπα του προγράμματος “Εστία” το οποίο λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη.