ΚΡΗΤΗ

Κρήτη: Από ένα… αντικριστό ξεκίνησε η φωτιά – Ξέρουν ποιος το έστησε

Από ένα αντικριστό ξεκίνησε η καταστροφική πυρκαγιά στα Λευκόγεια του Αγίου Βασιλείου στο Ρέθυμνο!

Η φωτιά ελέγχθηκε πλήρως τις πρώτες πρωινές ώρες και στη συνέχεια κατασβέστηκε και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργή εστία. Πενήντα πυροσβέστες και 25 άνδρες πεζοπόρων τμημάτων με τη συνδρομή 25 πυροσβεστικών οχημάτων, αλλά και υδροφόρων από το δήμο Αγίου Βασιλείου ρίχτηκαν στη μάχη με τις φλόγες, οι οποίες κατέκαψαν πουρνάρια, δασική έκταση, χορτολιβαδική και γεωργική, χωρίς όμως να απειλήσουν κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η φωτιά ξεκίνησε όταν ένας κάτοικος κοντινού χωριού που πάντρευε το παιδί του, αποφάσισε να στήσει αντικριστό έξω από το ξωκλήσι του Τιμίου Σταυρού.

Η φωτιά όμως ξέφυγε λόγω των ισχυρών ανέμων με συνέπεια να επεκταθεί και να καούν συνολικά 180 στρέμματα γης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι συγκεκριμένος άνδρας έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές και αναζητείται από το Ανακριτικό Τμήμα.

Η φωτιά στα Λευκόγεια, για την κατάσβεση της οποίας επιχειρούσαν καθ‘ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι πυροσβέστες, είχε και απρόοπτα.

Οι άνεμοι ήταν τόσο ισχυροί που πέτρες σηκώνονταν στον αέρα. Αυτό είχε ως συνέπεια να σπάσουν τα μπαρμπρίζ σε δύο πυροσβεστικά οχήματα ενώ ένας πυροσβέστης, τραυματίστηκε ευτυχώς ελαφρά κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.

https://www.ekriti.gr/